Nagraditi vlasnike ruševina?

Nagraditi vlasnike ruševina?

“Listajući” najsvježije današnje vijesti na webu, pažnju nam je privukla jedna nama bliska tematika. Kako problem ruševina rješavaju u Đurđevcu, gradiću udaljenom 70-ak kilometara od nas, pročitajte u nastavku.

Vijećnici Grada Đurđevca nedavno su donijeli odluku kojom će nagraditi vlasnike zapuštenih objekata sa sedam i pol tisuća kuna ako u zamjenu sruše svoje nekretnine. Time su prihvaćene pritužbe 150 nezadovoljnih susjeda.
Odobravanjem ovih sredstava vijećnici se nadaju da će potaknuti ljude da sruše stare objekte nepodobne za život, ograde svoju parcelu kako ne bi stvarala probleme susjednim nekretninama. U protivnom  Grad će sam ukloniti zapuštene objekte i račun poslati vlasnicima.
Na području grada registriarno je 75 takvih objekata, što znači da imamo najmanje 150 nezadovoljnih susjeda, kaže Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca.
Nezadovoljni su bili i susjedi zapuštenih objekata. Kuća je takva kakva jest zbog legalizacije. S obzirom na to da nije bila legalizirana, nismo ni smjeli rušiti dok nismo dobili papire o legalizaciji, komentirala jeMarija Megez razloge zapuštenosti roditeljske kuće.
U Đurđevcu se nadaju da će većina vlasnika zapuštenih kuća ipak uzeti novac te sami ukloniti i urediti svoje vlasništvo. Na taj način ne samo da će grad i prigradska naselja biti uređenija nego će i građani biti zadovoljniji.

IZVOR: HRT VIJESTI

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email