MUZEJ GRADA PAKRACA Suvremeni pristup ukrašavanju pisanica

MUZEJ GRADA PAKRACA  Suvremeni pristup ukrašavanju pisanica

Dvjestotinjak pisanica različitih veličina, tehnika te velikim brojem motiva koje je izradilo više od 100 autora građani su mogli vidjeti sinoć na otvorenju izložbe pisanica kolekcionara Stjepana Pohižeka u Muzeju grada Pakraca.

Riječ je o izložbi međunarodnog karaktera na  kojoj su predstavljene pisanice različitih suvremenih autora, čak i poznatih renomiranih umjetnika, iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, ali i iz Koreje. Isto tako, na izložbi su po prvi put izložene pisanice i pakračkih autora Bore Grčevića, Siniše Njegovana Stareka, Pere Antunovića i Dragice Kobetić.

„Izložba pisanica koju vam predstavljamo vezana je uz tradicionalni običaj ukrašavanja jaja povodom blagdana Uskrsa, no ovogodišnja izložba se razlikuje od dosadašnjih. Riječ je uglavnom o drvenim pisanicama koje su djela suvremenih autora, ukrašene različitim tehnikama, a svaka od njih na sebi nosi pečat umjetničke osobnosti“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, prilikom otvorenja izložbe koju je glazbenim nastupom uveličao i Stjepan Mateš, učenik Osnovne glazbene škole Pakrac.

Kolekcionar Stjepan Pohižek istaknuo je kako je u pakračkom muzeju izložen samo mali dio njegove bogate zbirke pisanica koje godinama neumorno prikuplja i predstavlja javnosti.

Izložba pisanica u pakračkom muzeju bit će postavljena do 5. svibnja pa građani stignu pogledati raznolikost umjetničkih ideja oslikanih na malim umjetničkim djelima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email