MUZEJ GRADA PAKRACA: Otvorenje izložbe “Muzeji u loncu”

MUZEJ GRADA PAKRACA: Otvorenje izložbe “Muzeji u loncu”

Etnografsko-fotografska putujuća izložba “Muzeji u loncu” bit će svečano otvorena u Muzeju grada Pakraca 15. studenog s početkom u 18 sati.

Riječ je o projektu pokrenutog s Etnološkog odjela Gradskog muzeja Požega s ciljem da se otkrivanjem zaboravljenih jela, sakupljanjem starih recepata, rekonstrukcijom i dokumentacijom njihove pripreme, ispitivanjem kazivača i istraživanjem izvora i literature doprinese rasvjetljavanju činjenica o tradicijskoj prehrani istočne Hrvatske s kraja 19. i početkom 20. stoljeća.

Rezultat je izložba koja prezentira zaboravljena jela u suradnji s muzejima ovog dijela Hrvatske, a u projekt se uključio i Muzej grada Pakraca koji se predstavio s dva zaboravljena jela našeg kraja, saganlijom i pester šnitama, koje će za večer otvorenja izložbe pripremati naše dvije sugrađanke te će posjetitelji imati priliku i kušati ova dva recepta.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone