MUZEJ GRADA PAKRACA “Okršaj” u znanju o pakračkoj povijesti

MUZEJ GRADA PAKRACA “Okršaj” u znanju o pakračkoj povijesti

Kvizom znanja „(Ne)poznati Pakrac koji je okupio pet ekipa održanim sinoć u muzejskim prostorijama, Muzej grada Pakraca u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac, Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik i Klubom mladih Aurora  uključio se u obilježavanje Dana grada Pakraca.

Dvadesetak  ljubitelja kvizova okušalo se u znanju kroz 60 pitanja koja su se temeljila na poznavanju pakračke povijesti, od najpoznatijih ulica, sugrađana, događaja, sve do najaktualnijih zbivanja i svakodnevnih pakračkih tema. Pitanja nisu bila laka, a borba je bila neizvjesna. U veseloj i opuštenoj atmosferi dvosatnog kviza, najuspješnija je bila ekipa „Neplanirani“, drugoplasirani su bili  članovi ekipe „Game over“, a treće mjesto  pripalo je ekipi „Grof“. Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje dobivši i prigodne simbolične nagrade za sudjelovanje, a prvonagrađena ekipa osvojila je i craft pivo Grofica naše lokalne pivovare „Pivovara Slavonica“.

Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, istaknula je zadovoljstvo odazivom jer se i na ovakav zabavan način uči lokalna povijest, a natjecatelji su se složili da bi se ovakvi kvizovi trebali održavati češće u Pakracu.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email