MUZEJ GRADA PAKRACA Mališani izradili svoje banovce

MUZEJ GRADA PAKRACA Mališani izradili svoje banovce

Maštovitom radionicom  „Složi svoj banovac“, namijenjenoj djeci nižih razreda, započeo je trodnevni program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u pakračkom muzeju. Ideja je bila provesti djecu kroz izložbeni postav „Od banovca do kune“, ispričati priču o pakračkoj povijesti vezanoj za temu monete te ih upoznati s izgledom banovca i detaljima na kovanici, što je učinila ravnateljica Muzeja, Jelena Hihlik. Potom su mališani izrezivali detalje s papira i lijepili po sjećanju na improvizirane novčiće. Pored papirnatog, posjetitelji su imali priliku samostalno izraditi i metalni banovac pomoću kovačkog pribora.

Aktivnosti se nastavljaju danas, ceremonijom „Jeste li za čaj“ i ispijanjem čaja u Muzeju, a program je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje. U četvrtak 18. svibnja, kada i je Međunarodni dan muzeja, posjetitelji mogu besplatno, uz stručno vodstvo, razgledati izložbe „Od banovca do kune“ i „Mala povijest sestrinstva“, tijekom cijelog dana, do 20 sati.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone