MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba slika Eugena Varzića

MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba slika Eugena Varzića

U Muzeju grada Pakraca u četvrtak 14. studenog u 18 sati bit će  otvorena izložba slika Eugena Varzića  naziva „Ludus“.

„Ovog posebnog slikara po prvi put predstavljamo u Pakracu i to putujućom izložbom koja je započela svoj put u Đakovu, umjetnikovom rodnom mjestu, nastavila se izložbom u Zagrebu, Šibeniku, Slavonskom Brodu, Motovunu i svoje ovogodišnje putovanje završava upravo u našem muzeju“,  rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Eugen Varzić diplomirao je na slikarskom odjelu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na trideset samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više je puta je nagrađivan. Vodio je razne umjetničke projekte, te surađivao na međunarodnim likovno umjetničkim projektima. Likovno se usavršavao u Madridu, kod Eloy Moralesa i Antonio Garcia Lopeza. Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim prostorima i u privatnim zbirkama širom Hrvatske i svijeta, kao i u sakralnim prostorima . Autor je dvije javne skulpture rađene u tehnici mozaika, Trosjed i Konfin, koji su postavljeni u Poreču, i murala Marino Cettina u Umagu.
Uvršten je u leksikone i vodiče moderne i suvremene umjetnosti, u Italiji i Španjolskoj.

Kako je najavila Hihlik, Pakračani imaju priliku upoznati ovaj izuzetan umjetnički opus, ali i umjetnika, koji će dan nakon svečanog otvorenja u petak 15. studenog u 18 sati u pakračkom muzeju održati i radionicu slikanja uživo te pojasniti svoju tehniku i način slikanja.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email