MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba “Proljetna paleta” Siniše Njegovana Stareka

MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba “Proljetna paleta” Siniše Njegovana Stareka

Muzej Grada Pakraca nakon cijelog desetljeća ponovo je ugostio Sinišu Njegovana Stareka i njegovu 14. samostalnu izložbu naziva „Proljetna paleta“ u večernjim satima jučerašnjeg dana.


Ovaj svestrani umjetnik se osim slikarstvom bavi i pisanjem pjesama, povijesnih članaka, humoreski i aforizama koje je objavljivao na hrvatskom i češkom jeziku, a mnogima je poznat i kao saborski zastupnik koji je u dva mandata u Hrvatskom saboru zastupao češku i slovačku nacionalnu manjinu.
Slikarstvom se bavi od 1990-ih godina i do sada je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama na kojima se predstavio kao slikar, karikaturist i ilustrator. Posjetiteljima muzeja jučer predstavljena nova izložba ciklus je slika nadahnutih velikim umjetničkim pokretima 20-og stoljeća poput apstraktnog ekspresionizma tašizma i suprematizma.


Uz pozdrave i uvodne riječi autora i ravnateljice muzeja Jelene Hihlik, izložbu je otvorila autorova dugogodišnja prijateljica i školska kolegica Ljerka Major dok su je glazbom popratile autorova unuka Lucija i učenice OGŠ Pakrac.
Svi koji nisu bili u prilici sudjelovati u jučerašnjem otvorenju izložbe, bogat opus Siniše Njegovana Stareka moći će pogledati do 11. lipnja u Muzeju Grada Pakraca.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email