MUZEJ GRADA PAKRACA: 20 slikarskih godina Krunislava Stojanovskog

MUZEJ GRADA PAKRACA: 20 slikarskih godina Krunislava Stojanovskog

U Muzeju grada Pakraca (u utorak 18. listopada) u 19 sati bit će otvorena izložba makedonskog umjetnika Krunislava Stojanovskog gdje će biti izložena djela koja predstavljaju umjetnikov 20-godišnji rad.

Krunislav Stojanovski rođen je u Skoplju 1969. godine. Studirao je veterinu i arhitekturu, a diplomirao slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi današnjeg emeritusa, prof. Đure Sedera. Studirao je Public Art u SAD-u, na Sommerakademie u Salzburgu, a 1998. profesionalno radi i usavršava se u Cable Factory u Helsinkiu. Član je HDLU-a i HZUS-a. Izlagao je na 20-ak samostalnih izložbi i više od 30 skupnih. Dobitnik je mnogih nagrada od kojih su i ona UNICEF-ova i UNESCO-ova za područje umjetnosti. Bavi sa slikanjem, crtanjem, instalacijom, fotografijom, videom, pisanjem.

Slikar je apstraktnog ekspresionizma, a teme njegova umjetničkog djelovanja imaju snažne socijalne, humanističke, ekološke konotacije s posebnim naglaskom na pojedinca i njegovu ulogu i značaj na ovom planetu.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone