MUP: USKORO NAM STIŽE KAMERA Ulica Aleja kestenova jedna od 122 lokacije u državi

MUP: USKORO NAM STIŽE KAMERA Ulica Aleja kestenova jedna od 122 lokacije u državi
naslovna foto: Ivan Lacković /www.jutarnji.hr/

Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR). Do konca godine sva 122 kućišta u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera bit će postavljena u cijeloj Hrvatskoj, piše Večernji list.
Jedan od četiri nadzorna ormarića, koliko ih je prema popisu predviđeno za Požeško-slavonsku županiju, bit će postavljen u Pakracu u Aleji kestenova (nasuprot kućnog broja 20). Preostala tri će se nalaziti u Brestovcu, Eminovcima i Pleternici.
Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći kućišta koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju.
Za odabir lokacija presudni su bili, objašnjavaju u Ministarstvu unutarnjih poslova, statističko-analitički pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom.
Fiksne kamere, navodi se dalje, imaju mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istovremeno nalaze u zoni nadzora, a brzina koju “love” ide od 30 do 250 kilometara na sat. Snimaju u najmanje dva vozna traka i u oba smjera (moći će se koristiti i za sankcioniranje nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom). Ormarići u koje se pohranjuju kamere, a koji se najčešće montiraju na stupove javne rasvjete, otporni su na metke, trpe iznimno niske i iznimno visoke temperature, a u sebi imaju računalni sustav spojen na MUP-ovu bazu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email