Moto klub 4. Gardijska brigada: Molitva za Pakrac

Moto klub 4. Gardijska brigada:   Molitva za Pakrac

Članovi Moto kluba 4. Gardijska brigada Split posjetili su danas Pakrac u sklopu akcije „25 krunica za 25 godina utemeljenja 4. GBR“ kojom branitelji motoristi obilaze mjesta stradavanja i spomenike u čast poginulim braniteljima diljem Hrvatske.

????????????????????????????????????

Članovi splitskog moto kluba izabrali su 25 mjesta poznatih po doprinosu u Domovinskom ratu na kojima će uz molitvu položiti 25 i krunica, a ove godine u projekt je uključen i Pakrac zahvaljujući suradnji s domaćim moto klubom „Vitezovi tame“. Branitelje iz Splita dočekali su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik na Rimokatoličkom groblju u Pakracu gdje su zajednički položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, a kratku službu riječi vodio je pakrački župnik Matija Juraković.

4

„Pakrac je uz Vukovar grad koji je najviše stradao u Domovinskom ratu, a nepravedno je zapostavljen. Zato i ovom akcijom želimo na to ukazati i ne dozvoliti prašini da prekrije naše spomenike. Pakrac je uvršten u našu rutu i planiramo doći i iduće godine i pokloniti se našim palim herojima“, rekao nam je  Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade.

Nakon Splita, Knina, Udbine, Plitvica, Zagreba, Petrinje i Pakraca članovi moto kluba krenuli su  prema Okučanima, Novoj Gradišci i Slavonskom Brodu obilazeći sva značajna mjesta vezana za Domovinski rat sve do Vukovara, a 28. travnja planiraju dolazak natrag u Split.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email