MLADEN MARKAČ, PREDSJEDNIK NO CVH KOD GRADONAČELNICE Uskoro kreće modernizacija stanice za tehnički pregled

MLADEN MARKAČ, PREDSJEDNIK NO CVH KOD GRADONAČELNICE Uskoro kreće modernizacija stanice za tehnički pregled

 

Počasni građanin Pakraca i umirovljeni general Mladen Markač, predsjednik Nadzornog odbora Centra za vozila Hrvatske posjetio je jučer Pakrac i  s gradonačelnicom Anamarijom Blažević porazgovarao o daljnjim aktivnostima ovog odnedavno novog vlasnika bivše Papuk trgovine, tvrtke koja je u svom vlasništvu između ostalog imala stanicu za tehnički pregled vozila s ogromnim pratećim zemljištem, zgradu u Ulici kralja Tomislava ispred parcele „tehničkog“ u kojoj sada djeluje jedan osiguravatelj, bivši vatrogasni dom na početku Obale Petra Krešimira IV kao i prizemlje te prvi  kat zgrade “projektnog biroa” u kojoj je sjedište tvrtke.

„Pošto je neupitno da idemo u izgradnju i modernizaciju zgrade tehničkog pregleda, došli smo u Pakrac porazgovarati s gradonačelnicom Blažević i uvjeriti se u kojem smjeru ide grad i njegovo gospodarstvo. Interesira nas broj ljudi, gospodarska perspektiva pa samim tim i broj vozila koji je ovdje u opticaju, kao i mogućnost povećanja istog. Upoznati smo s gradskim projektima koji su u završnoj fazi, ali i onima koji gotovo sigurno „idu“  što nam je pokazatelj da se stvari ovdje zahuktavaju i da je grad na ispravnom putu. To će dakako utjecati i na obim radova i vrstu obnove koju ćemo primijeniti na samu stanicu za tehnički pregled vozila“ rekao je Markač  i pojasnio da bi stanica mogla osim još jedne kontrolne trake, mogla dobiti i niz dodatnih srodnih sadržaja.

Osim same stanice, Centar je u pregovorima s čelnim ljudima pakračkog Projektnog biroa oko otkupa ostatka zgrade gdje je danas smješten „projektni“ i ukoliko dođe do dogovora išlo bi se u kompletnu obnovu i ovog objekta, doznali smo od Antuna Plavčeka, posljednjeg direktora bivše pakračke tvtrke „Papuk trgovina“.

Gradonačelnica Blažević je optimistična: „Gospodinu Markaču smo prezentirali razvojne smjernice Pakraca  i upoznali ga s nastojanjima s naše strane da u Pakracu sačuvamo svaku obitelj, ali i da snažnim gospodarskim iskorakom privučemo što više ljudi koji će sutra prepoznati vlastitu perspektivu u nađem gradu.“

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email