MK PAKRAC-LIPIK Zadovoljni rezultatima u prošloj sezoni

MK PAKRAC-LIPIK Zadovoljni rezultatima u prošloj sezoni

Vrlo dobre rezultate ostvarili su članovi MK Pakrac-Lipik u protekloj motocross i supercross sezoni. O tome smo porazgovarali s Markom Stragom, tajnikom moto kluba.
U juniorskoj klasi MX50J Stefan Lenče je u natjecanju za Otvoreno prvenstvo Hrvatske osvojio 3. mjesto, dok je u ukupnom poretku u Prvenstvu Hrvatske završio na 4. mjestu. Odličan rezultat mladog pakračkog vozača ujedno je i najava odlične sezone koja je pred nama, kaže Straga.
Dodaje da je Noa Polenus, također junior koji se natječe u klasi MX65 osvojio je odlično 8. mjesto u konkurenciji 29 bodovno nagrađivanih vozača, a u bodovanju za PH Noa je završio na visokom 6. mjestu. U poretku klubova ovosezonska ostvarenja bila su dovoljna za ukupno 5. mjesto u konkurenciji 9 klubova.
U seniorskoj konkurenciji u klasi MX2 naš klub predstavljali su Matija Tessari i Luka Papak. Tessari je u konkurenciji 15 vozača zauzeo je 9., dok se Papak pozicionirao odmah iza njega na 10. mjestu. U Otvorenom prvenstvu Hrvatske Matija je bio vrlo dobar 12. a Papak 18. u konkurenciji 24 vozača.
Straga ovdje naglašava da su Matija i Luka tijekom sezone imali peh s ozljedama pa su ostvareni rezultati i više nego dobri.
U najjačoj klasi nastupao je Igor Ermakora, odličan vozač koji zbog zdravstvenih problema veći dio sezone nije nastupao. Unatoč velikom hendikepu u OPH zauzeo je 19. mjesto u konkurenciji 22 vozača, dok je u Prvenstvu Hrvatske od 13 vozača osvojio 9. mjesto.
Seniori su ovim rezultatima klupski zauzeli 6. mjesto od 16 klubova s čime su u klubu vrlo zadovoljni.
U B-Ligi je u klasi B-250 vozio Josip Tessari i svojim se odličnim vožnjama plasirao korak do postolja. Osvojio je sjajno 4. mjesto u konkurenciji od 33 vozača. Vrijedan rad tijekom sezone rezultirao je s osvojena 303 boda, a od postolja ga je samo 14 bodova. Josip je jedini od pakračkih vozača vozio B-Ligu vozi pa je samo njegov rezultat bodovan u klupskoj konkurenciji, a bio je dovoljan za ukupno 8. mjesto u konkurenciji 18 klubova. Straga najavljuje da će sljedeće sezone uz Josipa u klasi B-250 voziti i Tomislav Sarka, povratnik na moto utrke i zajedno će u narednoj sezoni braniti boje MK Pakrac – Lipik.
U supercrossu su se natjecali oba juniora kluba, a Lenče je osvojio ukupno 3. mjesto, dok je Polenus bio 6. Klupski je to bilo dovoljno za ukupno 4. mjesto.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email