MJESEC HRVATSKE KNJIGE Približavanje knjižnice učenicima iz područnih škola

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Približavanje knjižnice učenicima iz područnih škola

Gradska knjižnica Pakrac proteklih je dana nastavila tradiciju obilaska i čitanja u područnim školama u Badljevini, Donjoj Obriježi i Prekopakri. Cilj ovog programa je približiti knjižnicu učenicima koji su udaljeni od grada i nisu je u mogućnosti posjećivati onoliko koliko bi to željeli. Učenici su odlično prihvatili ovu inicijativu, demonstrirali su umijeće čitanja naglas, ponešto su naučili o knjižničnom bontonu, a dobili su i knjige, straničnike, plakate i bombone, rekla nam je Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice koja je zajedno sa školskom knjižničarkom Anitom Pavlečić provodila ovu aktivnost.

Ovu hvalevrijednu akciju financijskom je potporom pomogao i Grad Pakrac, a tim sredstava kupljenje su knjige potrebne za formiranje male razredne knjižnice. Naravno, našli su se tu i friški naslovi stripova, slikovnica, enciklopedija, i ostalog štiva pristiglog s nedavno završenog Interlibera.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone