MIROSLAV IVANČIĆ U lokalnoj politici od 2001.

MIROSLAV IVANČIĆ U lokalnoj politici od 2001.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Pakrac Miroslav Ivančić je u dugo u pakračkoj politici. Prvi put se pojavio na izborima 2001. godine kao nositelj liste HKDU-a čiji je bio osnivač te obnašao dužnost potpredsjednika na državnoj razini. pa čak i kandidat na izborima za Sabor 2004. godine. Pakrački vijećnik je postao na tim izborima 2001. godine, nakon čega je  biran u Vijeću i za  dogradonačelnika Grada Pakraca.  Kao dogradonačelnik i  član poglavarstva bio je zadužen za Domovinski rat i socijalna pitanja. Nakon pola mandata daje ostavku na mjesto u Poglavarstvu, te se vraća u Gradsko vijeće. Na izborima 2005. godine ponovo je izabran u Gradsko vijeće kada biva izabran i za njegovog potpredsjednika.  Na lokalnim izborima 2009. godine, prvima na kojima se birao izravno gradonačelnik, bio je nezavisni kandidat za tu dužnost, ali nije imao šanse kraj HDZ-ovog kandidata Davora Huške. HDZ-u pristupa 2012. godine te 2013. godine  s njegove je liste ponovo izabran u Gradsko vijeće i ponovo  obnaša dužnost potpredsjednika vijeća i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a.

Hrvatski je branitelj, i aktivan u više braniteljskih udruga te u župnom vijeću.

Zaposlenik je MUP-a, oženjen suprugom Ksenijom, službenicom HZZO-a, otac dvojice sinova, studenata Ivana Zvonimira i Borne.

Živi u Pakracu. Rođen je u  Bjelovaru 1965. godine.

Ivančić je šesti   predsjednik Gradskog vijeća u sedam poratnih mandata. Prije njega su redom tu dužnost obnašali Ivica Špančić, Mato Brinjak, Antun Lujanac, Nikola Šimić i u dva prethodna  Zoran Krejči, jedini ne-HDZ-ov.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email