MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 7,5 milijuna kuna za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 7,5 milijuna kuna za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2019. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti OPGupisan u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, stoji u priopćenju ministarstva.

Ukupna vrijednost ovoga Natječaja iznosi 7.500.000 kuna, a najviši iznos po korisniku je 60.000 kuna. Prijave se podnose od 5. rujna, a krajnji rok za prijavu na natječaj je 26. rujna.

Vlada Republike Hrvatske provodi nacionalne mjere s ciljem ravnomjernog razvojasvih krajeva Hrvatske za razdoblje 2016.-2020. u sklopu koje je i financijska podrška za osiguravanje minimalnog standarda komunalne i socijalne infrastrukture. U to su uključeni i financijski instrumenti i bespovratne potpore poduzetnicima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji ne mogu sudjelovati u postojećim kreditnim linijama na područjima povratka prognanika i onima gdje tradicionalno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski i socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

Svi zainteresirani mali obrtnici i poljoprivrednici sve dodatne informacije, kao i pomoć pri prijavljivanju na natječaj mogu dobiti u LRA Poduzetničkom centru Pakrac na kontakt  034/290 650 ili email info@pc-pakrac.hr.

Više o samom natječaju možete pročitati na internet stranici Ministarstva poljoprivrede.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email