MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM Pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta za invalide

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM Pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta za invalide

U utorak (3. prosinca) na Međunarodni dan osoba s invaliditetom policijski službenici prometne policije u pratnji članova Udruge slijepih i slabovidnih osoba Pakrac-Lipik provode pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i te kontroliraju moguću zlouporabu znaka pristupačnosti. Akcija se provodi na razini cijele Hrvatske na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

Policijski službenici Krunoslav Želimorski i Darko Major te predstavnici Udruge Mirsada Madžarević i Stanko Kovačić obišli su nekoliko gradskih lokacija na kojima se nalaze obilježena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom te su vlasnike nepropisno parkiranih vozila putem promotivnih letaka MUP-a dodatno educirali, ali i obavijestili kako nesavjesnim parkiranjem riskiraju novčanu kaznu od 700 kuna. Akcija danas umjesto represivnog ima preventivni karakter, no iz policije poručuju kako će u budućnosti u istom postupku biti rigorozni.
U dijeljenom promo-materijalu je skrenuta pozornost vlasnicima vozila i na novu karticu – Znak pristupačnost – koja je od ulaska EU zamijenila stare plave naljepnice (koje i dalje važe sve do isteka valjanosti) i mora biti vidljivo istaknuta ako ju vlasnik propisno posjeduje.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email