MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM Pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta za invalide

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM Pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta za invalide

U utorak (3. prosinca) na Međunarodni dan osoba s invaliditetom policijski službenici prometne policije u pratnji članova Udruge slijepih i slabovidnih osoba Pakrac-Lipik provode pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i te kontroliraju moguću zlouporabu znaka pristupačnosti. Akcija se provodi na razini cijele Hrvatske na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

Policijski službenici Krunoslav Želimorski i Darko Major te predstavnici Udruge Mirsada Madžarević i Stanko Kovačić obišli su nekoliko gradskih lokacija na kojima se nalaze obilježena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom te su vlasnike nepropisno parkiranih vozila putem promotivnih letaka MUP-a dodatno educirali, ali i obavijestili kako nesavjesnim parkiranjem riskiraju novčanu kaznu od 700 kuna. Akcija danas umjesto represivnog ima preventivni karakter, no iz policije poručuju kako će u budućnosti u istom postupku biti rigorozni.
U dijeljenom promo-materijalu je skrenuta pozornost vlasnicima vozila i na novu karticu – Znak pristupačnost – koja je od ulaska EU zamijenila stare plave naljepnice (koje i dalje važe sve do isteka valjanosti) i mora biti vidljivo istaknuta ako ju vlasnik propisno posjeduje.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone