Predstava "Teenday" u Hrvatskom domu: “Mali” glumci o “velikim” temama

Predstava "Teenday" u Hrvatskom domu:   “Mali” glumci o “velikim” temama

Večerašnja predstava “Teenday” koju je premijerno izvela dječja glumačka sekcija KPD „Sloga“ na pozornici Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman ispunila je kino salu roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima i svim ljubiteljima daski koje život znače koji su došli podržati još jedan scenski prikaz malih pakračkih glumaca.

DSC_3981

“Cilj naše glumačke skupine nije proizvoditi predstave, mi odrađujemo teme koje se  nama čine simpatičnima i prihvatljivima, a vi ćete uživati rezultat. Na večerašnjoj pozornici proći će tabani glumaca koji su do prije nekoliko godina glumili kozliće, tabani na kojima stoje misli i srca naše djece koja prolaze vrlo važno i teško razdoblje svog života. Obradili smo njihovu temu prolazeći  kroz različite vrste glazbe i bježali smo od komedije”, rekla je večeras Dubravka Špančić, autorica teksta i režije.

DSC_3970

U jednosatnoj predstavi “mali” glumci progovorili su o “velikim” temama poput anoreksije, krađe, suicida, nasilja, laži, licemjerja i izdaje, dotaknuli se tema prvih ljubavi, učenja, ocjena i obiteljskih odnosa, a cijelu radnju istovremeno proveli kroz različite stilove dobre glazbe. U predstavi su igrali učenici Emi Ančić, Svea Anušić, Nina Babojelić, Arijana Bosak, Patrik Mercluft, Luna Pejša, Iva Sommer, Greta Špančić, Lora Tomić, Kristina Zednik i Lara Zelenika pokupivši ovacije i gromoglasni pljesak publike, a  osim njih  u realizaciji predstave pomogli su Ivan Ljevaković glazbenim uratkom rap beata, za scene borbe asistirali su Leon Krajačić i Grgur Špančić iz Udruge Crobran, ritmičku obradu rapa pomogao je Branislav Vončina dok je tehnička podrška bio Jozo Jozz Hodak.

DSC_3985

Ovo je vrijednoj ekipi glumačke sekcije četvrta predstava po redu, a treća u vlastitom autorstvu i produkciji. Njihova velika uspješnica bila je predstava „Vuk i sedam kozlića“ potom „Poduka u parku“ koja je izvedena prošle godine povodom obilježavanja Dana grada Pakraca.

DSC_3957

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email