LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA PCP EU dijeli novce malim poljoprivrednicima 

LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA PCP EU dijeli novce malim poljoprivrednicima 

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu mjere 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 279 milijuna kuna.

Svrha ovog natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području.

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura. Visina potpore po korisniku je 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a intenzitet potpore je 100 posto.

Dobivena sredstva mogu se koristiti za kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 30. kolovoza do 13. prosinca.

Zainteresirani više informacija mogu dobiti na internet stranici https://www.agroklub.com/financiranje/prijavite-se-na-raspolaganju-za-mala-poljoprivredna-gospodarstva-je-279-milijuna-kuna/43377/, ali i u Poduzetničkom centru Pakrac osobnim dolaskom ili pozivom na telefon broj 290 653 (Vladimir Gazić).

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email