LOKALNA IZBORNA PROMIDŽBA Birače mami samo HDZ

LOKALNA IZBORNA PROMIDŽBA Birače mami samo HDZ

Predzadnjeg dana predizborne kampanje za nedjeljne predsjedničke izbore, ali i činjenicu da je u danas sajmeni dan, pakrački HDZ je iskoristio za dodatnu promidžbu svoje kandidatkinje Kolinde Grabar – Kitarović sa štanda na tržnici s kojeg su građane počastili kuhanim čajem i promidžbenim materijalima. S obzirom da ćemo na birališta u nedjelju, shodno ranijim iskustvima, očekivali smo danas na tržnici još poneki promidžbeni štand jer je u utrci 11 kandidata. No nisu se pojavili pa je  izostala i naša uobičajena konstatacija da se danas na tržnici prodaje i politika.

Županijski HDZ je jučer u Požegi odradio također jednu od promidžbenih aktivnosti na kojoj je dr. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije,  pozvao građane da glasuju za njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar – Kitarović. Tom prilikom je istaknuo  da „program koji  nudi za sljedeći mandat je nastavak politike razvoja Hrvatske, kontinuitet izgradnje boljeg i bogatijeg društva“, pozivajući na suradnju „sve koji u tome mogu pomoći, ali i nudeći nastavak suradnje s hrvatskom Vladom na reformama koje su u posljednje tri godine značajno promijenile sliku Hrvatske u međunarodnim odnosima, podigle osobni i opći standard, stvorile pozitivnu klimu neophodnu za dalji napredak hrvatskog društva“.

Osim dr. Glavića jučer u Požegi javnosti su se obratili i drugi HDZ-ovi čelnici iz naše županije: Antonija Jozić, Darko Puljašić, Vlado Boban, a Anamarija Blažević je, pozivajući na glasovanje za njihovu kandidatkinju, rekla da je: „sadašnja predsjednica RH u svom mandatu ispunila zadaće koje su joj Ustavom Republike Hrvatske utvrđene. Svojim radom, pristupom i ponašanjem na međunarodnim političkim, gospodarskim kulturnim i ostalim događanjima te sportskim natjecanjima uspješno je promovirala Republiku Hrvatsku, time i hrvatske državljane. Zajedno s Vladom RH kreirala je vanjsku politiku prema kojoj je međunarodni položaj Hrvatske na najvišoj je razini od uspostave naše samostalnosti“.

Ona se prisjetila i njenih boravaka u Pakracu, „gradu heroju je nepravedno zapostavljen, gradu u kojem je 1991. godine započela obrana Republike Hrvatske. Nikada niti jedan Predsjednik nije došao u Pakrac odati počast braniteljima koji su iz Pakraca branili Republiku Hrvatsku, ali Kolinda Grabar – Kitarović je dva puta bila i odala počast svim našim braniteljima, poginulima i nestalima, kao i njihovim obiteljima“, naglasila je Blažević.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email