LJETNA PANORAMA NA HTV-u: Pet minuta i sto razloga zašto posjetiti Omanovac

LJETNA PANORAMA NA HTV-u: Pet minuta i sto razloga zašto posjetiti Omanovac

“Kad jednom posjetite ovo prekrasno mjesto u brdovitoj Slavoniji, zasigurno ćete navratiti opet”. Sažetak je to u jednoj rečenici petominutnog priloga emitiranog jučer na Hrvatskoj televiziji u sklopu emisije Ljetna panorama koja se bavi turističkim potencijalima širom Hrvatske. Uz kratko predstavljanje osnovnih sadržaja, jer je sve mogućnosti i potencijal nemoguće sažeti u minutu ili dvije, poziv svakom gostu koji se nađe u prilici da posjeti ovaj pakrački biser kontinentalnog turizma uputila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i tom prilikom primijetila da je na Omanovcu sve više stranih registarskih tablica što ukazuje da se turistička priča razvija u pravom smjeru. Pohvalno se o potencijalima izrazio i streličar Kuna Zoran Petrović pojasnivši kako se u sportske svrhe može iskoristiti podatan okoliš oko planinarskog doma što i potvrđuju brojne sportske priredbe međunarodnog karaktera organizirane baš ovdje na obroncima Psunja. Najsimpatičniji odgovor na upit kako djeca doživljavaju Omanovac pred kamerama je dao Lovro Nagy pomalo “kulerski” poentiravši: “Zna biti dobro…”.

Petominutnu promociju uljepšao je i mladi bračni par iz Nizozemske, već desetljeće naseljen u okolici Pakraca: “Putovali smo svijetom, vidjeli dosta toga, no mir i opuštenost koju smo ovdje pronašli nismo imali priliku doživjeti. Čist zrak i dragi ljudi, što tražiti više…”

Možda se i može tražiti više, no sudeći po izjavama i kratkim porukama odaslanim širom Hrvatske, svakom tko je ove srijede od 17.15 sjedio pred TV ekranom postalo je jasno – ako samo jednom dođe na Omanovac, vratit će se opet.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email