LIPIČKE TERME Liječnica Lana Bobić Lucić postala doktorica znanosti

LIPIČKE TERME  Liječnica Lana Bobić Lucić postala doktorica znanosti

Liječnica Lana Bobić Lucić nakon  prim. dr. sc. Senku Rendulić Slivar je druga doktorica znanosti zaposlena u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik. Ona je nakon trogodišnjeg studija u Zagrebu u prosincu prošle godine obranila disertaciju u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicine te znanstvenoj grani fizikalne medicine i rehabilitacije.

Istraživanje za doktorski rad naslovljen „Učinak terapijskih vježbi propriocepcije na bol i funkcionalnu sposobnost u usporedbi sa standardnim vježbama bolesnika s osteoartritisom koljena“, kako je rekla nova znanstvenica,  provedeno je u više godina u lipičkoj bolnici među pacijentima koji su boravili na rehabilitaciji, a odgovarali su traženom uzorku.

Pored toga dr. sci. Bobić Lucić je od 1. veljače pomoćnica ravnatelja Bolnice za kvalitetu, kako je istaknuo ravnatelj, da se radi o dužnosti od koje svi bježe jer sa sobom nosi izuzetnu odgovornost, a plaća nije ništa veća.

Dr. sc. Lana Bobić Lucić, zaposlena je u lipičkoj bolnici od 2010. godine, a živi u Pakracu odakle je došla iz Ivanić Grada i tamošnje  Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

S kadrovima na tržište

 

Sve to je bio povod da čelni ljudi Bolnice, ravnatelj Darko Kelemen i predsjednik Upravnog vijeća Slobodan Katunar sazovu tiskovnu konferenciju na kojoj su osim čestitki svojoj zaposlenici, novoj doktorici znanosti, progovorili o kadrovskoj slici unutar Termi Lipik, odnosno nastojanjima da ju poboljšaju, ali ne samo zadrže, nego i prošire stručni kadar.

Kako je rekao Kelemen u bolnici sada radi 13 liječnika od kojih su  dvije doktorice znanosti,  troje primarijusa, četiri subspecijalista i jedan specijalizant koji je na specijalizaciju fizioterapije došao iz Požege, te jedna umirovljena liječnica.  Pored toga, među 200-tinjak zaposlenih, pored liječnika imaju pet diplomiranih medicinskih sestara, šest diplomiranih fizioterapeuta, dva logopeda i dva radna terapeuta.  U posljednjih nekoliko godina povećan je broj zdravstvenih radnika za 17 posto i u ukupnoj strukturi broj visoko i više obrazovanih se popeo s 18 na 31 posto.

Slobodan Katunar je istakao da Terme Lipik puno posljednjih godina ulažu u infrastrukturu i standard lječilišnih i smještajnih objekata, ali još uvijek zbog rata zaostaju za nekim drugima takvim ustanovama i stoga je ulaganje u ljude i  njihovu stručnost neobično važno naročito s aspekta sve prisutnije tržišne orijentacije  što je Kelemen ilustrirao lanjskom statistikom prema kojoj je lani svaki peti (ili 20 posto) pacijent došao mimo uputnice HZZO-a što je u usporedbi s razdobljem od prije 10 godina porast  za više od tri puta. To je prepoznato i u Gradu Lipiku koji od ove studentske godine dodatno stipendira studente medicine pa je tako već dodijeljena prva stipendija jer su svjesni da je u konkurenciji atraktivnijih sredina lakše vratiti vlastitog mladog liječnika nego dovesti sa strane, kaže Katunar.

U nastavku tiskovne konferencije obadva čelna čovjeka Termi su govorili o financijskim rezultatima poslovanja u prošloj godini, odnosno planiranim investicijama u ovoj godini koja bi po tom pitanju s ulaganjima od  80-tak milijuna kuna trebala biti rekordna, o čemu ćemo izvijestiti sutra.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email