Likovna kolonija gradu na poklon

Likovna kolonija gradu na poklon

Dvorište kurije Janković u Pakracu izabrano je kao mjesto današnjeg održavanja likovne kolonije na koju se odazvalo 17 slikara amatera, polaznika slikarskog tečaja iz Daruvara, a koju je inicirala upravo Pakračanka Milka Nemet, također polaznica tečaja i ljubiteljica likovnog stvaralaštva.

2   3

U kreativnom i ugodnom druženju, prekrasnom ambijentu i lijepom vremenu, dvadesetak umjetnika iz Daruvara, Lipika, Pakraca, Badljevine i Doljana izradili su slike čija je tematika vezana uz Pakrac, tako da su dominirali motivi prepoznatljivih pakračkih građevina, povijesnih specifičnosti te ljepote prirode. „Otkad sudjelujem na slikarskim tečajevima stalno slušam o likovnim kolonijama u drugim gradovima te mi je bila velika želja takvo nešto organizirati i u našem gradu. Mislim da Pakrac ima veliki kulturni potencijal i sigurna sam da ima još naših sugrađana koji se u svoja četiri zida bave nekom vrstom umjetnosti ili u ovom slučaju slikarstvom. Neka im ovo bude poziv i za nagodinu, jer nam je želja da likovna kolonija postane tradicionalna“, rekla nam je Milka Nemet.

4  5

Današnja likovna kolonija organizirana je u povodu 760 godina grada Pakraca, a budući da je svaka likovna kolonija humanitarnog karaktera, pa tako i ova, sva nastala djela bit će poklon Gradu Pakracu i Turističkoj zajednici Grada Pakraca. Kako nam je istaknula gospođa Nemet, cilj današnjeg druženja je potaknuti i ostale građane našeg područja, bez obzira na dob, na bavljenje umjetnošću, ali i na mogućnost učenja različitih tehnika na slikarskim tečajevima koja se ovisno o broju zainteresiranih mogu organizirati i u Pakracu.

DSC_8978  DSC_8980

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email