LEGALIZACIJA NELEGALNIH OBJEKATA Zahtjevi još samo danas i sutra

LEGALIZACIJA NELEGALNIH OBJEKATA  Zahtjevi još samo danas i sutra

 

Još samo danas i sutra (petak) se mogu predati zahtjevi za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata koji se zaprimaju u Uredu za urbanizam u zgradi „općine“ (2. kat).

Kako doznajemo od više referentice za prostorno uređenje Ljube Jaković iz pakračke ispostave Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije  tijekom prvog roka 2013. godine u pakrački ured zaprimljeno je 2938 predmeta, a tijekom dodatnog roka lani i ove godine još 68. Do sada je riješeno 1833 predmeta, 700 je preuzelo Ministarstvo u Zagrebu gdje ih oni i rješavaju, tako da je ostalo za riješiti nešto manje od 500. No, od  neriješenih predmeta, s obzirom da nitko ne pita za njih, očigledno se nikom i ne žuri, a jedan od razloga je i to što rješenje podrazumijeva plaćanje naknade za zadržavanje u prostoru te komunalnog i vodnog doprinosa. Neriješenih predmeta je realno i manje jer su neki vlasnici u međuvremenu odustali, a neki su naknadno pronašli dokumentaciju kojim dokazuju legalnost sagrađenog objekta.

Do kada će biti riješeni preostali, teško je reći jer se uz te predmete u ovom uredu rješavaju i tekući postupci. Do zastoja je došlo početkom godine kada je jedina referentica koja radi na postupku legalizacije bila više mjeseci na bolovanju, a iz Županije nije poslana nikakva zamjena.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email