LAG “ZELENI TROKUT” DIJELI NOVCE Po 15.000 eura za najboljih 6 projekata

LAG “ZELENI TROKUT” DIJELI NOVCE Po 15.000 eura za najboljih 6 projekata

LAG-a Zeleni trokut obavještavamo sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem na područjima gradova Pakraca,  Lipika, Novske te Općine Jasenovac i naselja Janja Lipa  da je 7. ožujka objavljen prvi  LAG natječaj za tip operacije E “Ulaganje u rast i diverzifikaciju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014-2020. godine.

Zainteresirani kandidati mogu prijaviti projekte od  22. ožujka  do 21. travnja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za  ovaj natječaj iznosi 673.632 kune, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 111.678 kuna. Pojednostavljeno rečeno nositelji 6 najboljih projekata će dobiti svaki nepovratno po 15.000 eura kojima  mogu financirati razvoj različite poljoprivredne proizvodnje pri čemu nisu uvjet dodatna vlastita ulaganja. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti. Koja su sve ograničenja i kako do potrebnih bodova objašnjava tekst natječaja popraćen prilozima i obrascima, Pravilnikom o provedbi LAG natječaja, Popisom dokumentacije,  Kriterijima odabira, a sve to s obrazloženjima dostupno je  na Internet stranici LAG-a (http://lag-zelenitrokut.com)

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj natječaj održat će se radionica za potencijalne kandidate 13. ožujka u Pakracu (Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac, Zona male privrede 5) s početkom u 10 sati u okviru „Dana gospodarstva“

LAG će na terenskim radionicama prezentirati uvjete prihvatljivosti, kriterije odabira i procedure prijave. Pri tome, naglašava Igor Matek, upravitelju LAG-a,  je njima zabranjeno pisanje projekata, pripremanje natječajne dokumentacije i obrazaca za projekte koji se planiraju provoditi putem Lokalne razvojne strategije kao niti davanje bilo kakvih prethodnih mišljenje vezanih uz prihvatljivosti projekta i ostaloga.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email