Kvalitetnim projektima PCP osigurao lokalnim OPG-ovcima više od milijun kuna

Kvalitetnim projektima PCP osigurao lokalnim OPG-ovcima više od milijun kuna

Čak devet od deset Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našeg područja razveselio je pozitivan odgovor  zahtjeva za Mjeru  6. Ruralnog razvoja za provedbu operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih obiteljskih gospodarstava“ što podrazumijeva ukupan priljev od  1.024.474,50 kuna raspodijeljenih na devet OPG-a, što u konačnici, u općeprihvaćenoj valuti iznosi 15.000 eura po jednom nositelju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. OPG-ovci će sredstva na račun dobiti u dva jednaka dijela na način da uplata prve polovine odobrenih sredstava stiže odmah po priloženom zahtjevu, dok druga polovina novca na račun sjeda po završetku provedbe kandidiranog projekta.

Iako je 90 postotna uspješnost kandidatura respektabilna brojka, ona u načelu i nije konačna jer se i onaj posljednji zahtjev nalazi u završnoj obradi pa do pisanja ovog izvještaja još nismo dobili konačnu ocjenu nadležnih.

Vladimir Gazić, stručni suradnik u Poduzetničkom centru Pakrac, zadovoljan je rezultatima i pojašnjava da su ovo rezultati projekata pisanih još prošle godine i koji su odrađeni zaključno s 31. srpnja 2015. godine pa je ovakva pozitivna povratna informacija ujedno i odlična preporuka malim poljoprivrednicima koji se nisu odlučili u eventualnu investiciju upustiti onda, da to urade već narednih dana jer je sljedeći natječaj za Mjeru 6, dakle potpuno isti, najavljen već za listopad ove godine.

„Poduzetnički centar Pakrac sa svojim stručnim timom stoji na raspolaganju svim zainteresiranima, a posebno apeliram na sve koji se namjeravaju kandidirati za Mjeru 6, da se jave čim prije zbog izrade određene baze zainteresiranih pa da na taj način, što je moguće više, skratimo potrebnu proceduru i put od zahtjeva do realizacije, na najmanju moguću mjeru“, preporučuje Gazić.

Poduzetnički centar Pakrac trenutno radi  i na pet projekata za natječaj e-Impuls, koji je namijenjen za mikro i mala poduzeća do 50 zaposlenih. Natječaj je otvoren do kraja rujna, ali je preporuka da se svi zainteresirani jave što prije, ako je moguće već  tijekom kolovoza.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email