KUGLANJE: SVE TRI LIGE Papuku i Slogi samo bod za neizvjestan opstanak

KUGLANJE: SVE TRI LIGE Papuku i Slogi samo bod za neizvjestan opstanak

 

Dva kola prije kraja kuglačkih prvenstava Papuk u drugoj i Sloga u trećoj ligi su posljednji, odnosno pretposljednji na tablici i nalaze se u opasnim vodama ispadanja u niži rang. Čak i u slučaju pobjeda u posljednjim kolima opstanak će im ovisiti o raspletu u višim rangovima i eventualno ispadanje osječkog kandita iz 1.A lige mogao bi prouzročiti lančano seljenje obadvije naše ekipe u niži rang, tako da će ta neizvjesnost potrajati još i neko vrijeme nakon završetka natjecanja po ligama.

U subotu Papuk je ugostio požeški Obrtnik, suparnika iz donjeg dijela tablice i s pobjedom je možda mogao zadržati šansu za opstanak u svojim rukama. No odigrali su tek neodlučno 4:4 srušivši pri tom ekipno u čunj (3136) jednak rezultat kao protivnička ekipa pa bi na kraju sezone dosita mogli reći da su ispali zbog jednog „drveta“. U redovima Papuka odličan je bio Siniša Karačić sa 574 srušena čunja, dok su svi ostali srušili tek prosječnih od 510 do 518 čunjeva.

U predzadnjem kolu Papuk ide u goste vodećem Đurđenovcu što znači da će teško do bodova pa će mogući  bijeg s posljednjeg mjesta i sigurnog ispadanja morati potražiti na svojoj kuglani u zadnjem kolu (23. ožujka) kada dočekuje predzadnju Novu Gradišku pri čemu se trebaju nadati da ovi neće ostvariti pobjedu  kod kuće idućeg vikenda.

Gotovo identičan slučaj je i s prekopakranskom Slogom u trećoj ligi. I oni su u ovog vikenda na svojoj kuglani odigrali tek neodlučno 4:4 protiv požeške Croatie. V. Juranović, Špelić, Bohović i Rebrović su donijeli pojedinačne bodove, no kao ekipa Prekopakrani su zaostali 46 čunjeva pa je podjela bodova realnost. Sloga je sada predzadnja s bodom prednosti pred požeškom HVIDR-om.  U predzadnjem kolu će teško do bodova jer ugošćuje već sigurnog prvaka Broda, a u zadnjem kolu po eventualni opstanak ide u goste  u Požegu izravnom konkurentu HVIDR-i.

Lipik 1974 je ovog vikenda iznenađujućom pobjedom u gostima protiv drugoplasiranog PPK Kutjeva (I. Zandona odličnih 580) 5:3 riješio pitanje opstanka i s pet bodova prednosti nad Slogom je na tablici 6. Između njih je s bodom manje Slavonski banovac  koji je ovog vikenda izgubio kod budućeg prvaka Broda sa 6:2, ali s 4 boda prednosti nad Slogom ima mirnu završnicu.

U 1. B HKL  Pakrac je deklasirao  predzadnju ekipu na tablici Zanatliju iz Kutine s 8:0. U odličnoj igri u kojoj je rezultatom jedino zaostao natjecateljski početnik Ivko Bosanac s ipak za njega solidnih 506 čunjeva briljirao je Robert De Zan sa 603 čunja, ali i Z. Gnezda s 597 srušenih.

Pakrac je na tablici sada 6. u eventualnom pobjedom u subotu u Osijeku protiv Željezničara može se još uključiti u borbu za četvrto mjesto i nakon toga žalovati za siječanjskom serijom poraza mada su Novska i velikogorički Radnik u ovom trenutku bolji sastavi.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email