KUGLANJE-SVE TRI LIGE Odlična utakmica Papuka i Sl. banovca

KUGLANJE-SVE TRI LIGE Odlična utakmica Papuka i Sl. banovca

Odličnu utakmicu u prvom kolu nastavka 3. HKL odigrali su ovog vikenda ekipa Papuka i Slavonskog banovca, a bodove je uzeo domaći Papuk rezultatom 6:2 (3253:3165). Rijetko se događa u 3. ligi da ekipa ima tri izuzetno raspoložena igrača na istoj utakmici, a upravo se to dogodilo Papuku za kojeg je Ilija Turković ml. srušio 579 čunjeva, Siniša Karačić 573, a Dragan Blažević 558. S druge strane u Sl. banovcu tako uspješan je bio jedino Srećko Belac  koji je srušio 561 čunj.

Ovaj lokalni derbi napokon je na kuglanu privukao i malo publike pa je i možda navijanje pomoglo da igrači „dohvate“ vrlo dobre rezultate. U istoj ligi Lipik 1974 je s uvjerljivih 7:1 pobijedio brodski Regoč, a također vrlo raspoložen je bio Mirko Tušim sa srušena 563 čunja. Nakon 10 kola Papuk je zadržao treće mjesto s 12 bodova. Bod manje ima Lipik, a Sl. banovac s osam bodova dijeli četiri pretposljednja mjesta i ponovo je u borbi za opstanak. Važan korak u tome mu je iduće kolo kada dočekuju izravnog konkurenta požešku Croatiu, Lipik dočekuje drugoplasiranog Zanatliju dok će Papuk na gostovanje u Sl. Brod.

U prvoj ligi unatoč dobrom nastupu, KK Pakrac je nakon dvije uvjerljive pobjede ovog vikenda pomalo neočekivano izgubio u Sisku od posljednje plasirane ekipe Ciglenice s 5:3 (3373:3325). Niti prosječno dobrih 554 srušena čunja Pakračanima nije bilo dovoljno za pobjedu jer su protiv sebe imali u subotu izuzetno raspoložene domaćine.  Odličan je bio Robert De zan (561), a pojedinačne bodove su donijeli još Gordan Špelić (557) i Vjeko Anušić (554). Unatoč dobrih 560 Davor Štor je izgubio, kao i Zvonko Gnezda (553) i Željko Major (540), pa su Pakračani bez ekipnih bodova ostalih zbog ukupno 48 čunjeva koje je protivnik oborio više. Pakrac je ostao s 12 bodova na tablici sedmi, a u subotu na svojoj kuglani dočekuje zagrebačku momčad Obrtnik Torbar koja je na petom mjestu.

U četvrtoj Ligi prekopakranska Sloga je pobijedila požeški Hrast sa 6:2 uz odličan nastup Ilije Turkovića starijeg koji je srušio 562 čunja. Sloga je  i dalje četvrta na tablici bježeći dnu četiri boda, ali isto toliko zaostajući za vrhom. Idući vikend gostuje kod posljednjeplasiranog Zlatnog Luga.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone