KUGLANJE – SVE TRI LIGE – Bodovi Papuku, Banovcu i Slogi

KUGLANJE – SVE TRI LIGE – Bodovi Papuku, Banovcu i Slogi

Kuglači KK Pakraca odigrali su u subotu jednu od lošijih domaćinskih ovogodišnjih utakmica u 1.B HKL pa ih je Željezničar iz Čakovca lako pobijedio sa 6:2 (3176:3163). Čakovčani su ukupno na kraju utakmice pobijedili tek za 13 čunjeva, ali su im za to bio dovoljno i relativno slab prosjek za ovo natjecanje, niti od punih 530 drva. Pakracu su pojedinačne bodove donijeli A. Juranović (559) i najbolji pojedinac utakmice Z. Gnezda (569). Standardan je još bio jedino D. Štor (542), ali su značajno podbacili Anušić, Major i Luksetić pa su ostali bez bodova, što je KK Pakracu već treća utakmica za redom da su bez pobjede. No unatoč tome su zahvaljujući ranijoj velikoj prednosti i dalje na tablici šesti. Ta bodovna prednost se istopila pa će do kraja za poredak u sredini tablici razigravati s izravnim suparnicima, pri čemu sljedeća dva kola gostuju u Bjelovaru i Zaboku, a tek u zadnjem dočekuju velikogorički „Radnik“ koji se bori za opstanak.


Uspješni su bili ovog vikenda pakrački kuglački trećeligaši. Uspješnim igrama u veljači Slavonski banovac se sa zadnjeg mjesta digao u sredinu tablice. Ovog vikenda do 12. boda i 6. mjesta na tablici su stigli zahvaljujući domaćoj pobjedi protiv požeške Croatie rezultatom 6:2. Odličan je bio Andrej Marin (543), a pojedinačne bodove su donijeli Štampf (531), G. Šelić (514) i D. Lepka (508). Uspješan u gostima je bio „Papuk“ koji je pobijedio PPK Kutjevo sa 7:1. Najučinkovitiji je bio Ilija Turković stariji koji je srušio 538 čunjeva. Kako je Kutjevo posljednje na tablici Papuk je time izravno pomogao Banovcu i Lipiku 1974 u borbi za opstanak koji je najupitniji upravo lipičkim kuglačima koji nakon subotnjeg poraza u Sl. Brodu od Regoča sa 7:1 imaju samo dva boda više od posljednjih Kutjevčana kojima će u goste u predzadnjem kolu. Stoga bodove spasa Lipičani će morati potražiti iduće nedjelje na svojoj kuglani kada ugošćuju drugoplasiranu Novu Gradišku i u posljednjem kolu kada dočekuju izravnog suparnika Požegu. Ovisno o raspletu borbe za opstanak u višim ligama još nije poznato koliko će klubova ispasti iz treće pa još uvijek nije siguran niti Banovac koji ima samo dva boda više od Lipika, a posljednja tri kola igraju protiv klubova iz gornjeg dijela tablice i to dva puta u gostima pa neće biti lako doći do još dva spasonosna boda. Papuk s 14 bodova više nema problema s opstankom. Unatoč dobrom rasporedu više od sadašnjeg četvrtog mjesta ne može, ali pobjedama povećava šanse za opstanak susjedima.
Sloga je ostvarila u 4. ligi novu pobjedu u gostima i nastavila vrlo dobar drugi dio sezone pa je u borbi za prva dva mjesta pri čemu postoji mogućnost da će u viši rang i drugoplasirani. Ovog vikenda su u Požegi pobijedili INU sa 6:2, a najuspješniji je bio D. Špelić (533). Do kraja i oni imaju tri kola i lako je moguće da će u zadnjem na svojoj kuglani razigravati protiv izravnog suparnika, Obrtnika BAM za drugo mjesto i plasman u viši rang.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email