KUGLANJE 1.B HKL Jesen lošija od očekivanog    

KUGLANJE 1.B HKL Jesen lošija od očekivanog    

Kuglači Pakraca subotnjim porazom u Koprivnici protiv Podravke od 5:3 (3328:3224) završili su prvi dio ovogodišnje kuglačke sezone u 1.B HKL. S četiri pobjede i sedam poraza na kraju jesenskog dijela u konkurenciji 12 klubova zauzeli su osmo mjesto što je slabije od očekivanja na početku natjecanja, ali i za dva mjesta lošije nego na kraju sezone 2017/18.

U subotnjoj utakmici pojedinačne bodove su osvojili A. Juranović (540), R. De Zan  (522) i Ž. Major (556), a za rezultat je bilo presudno što su domaći kuglači ukupno srušili čak 104 čunja više.

Razlog lošijeg plasmana nego na kraju lanjske sezone i lošijeg od očekivanja je vidljiv iz poretka za igrača lige. Od Pakračana je ove jeseni u toj konkurenciji najbolji Željko Major s prosjekom od 547 čunjeva i nalazi se na 27. mjestu. Nakon njega na 36. mjestu je mladi Domagoj Tušim s prosjekom od 542 čunja.

Ove jeseni podbacili su oni od kojih se prema lanjskim rezultatima najviše očekivalo. Antonio Juranović koji je lani s prosjekom  od 560 čunjeva bio sedmi igrač lige, ove jeseni ima prosjek od čak 18 čunjeva manje i nalazi se na 38. mjestu. Zvonko Gnezda i Davor Štor su ove jesni u odnosu na svoj prošlogodišnji prosjek u minusu za šest drva. Ako se zna da su neke utakmice, a još češće pojedinačni mečevi, izgubljeni za svega nekoliko čunjeva, jasno je zašto nedostaju bodovi i zašto će u nastavku prvenstva prvi cilj biti osigurati miran opstanak.

Sezona u 3. i 4. ligi završena je prošlog vikenda. Prvenstvo se u 1B ligi nastavlja 12. siječnja, a u nižima 25. siječnja.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email