KUGLAČKA PRVENSTVA Jan Štampf juniorski državni prvak, Banovac na vrhu tablice

KUGLAČKA PRVENSTVA Jan Štampf juniorski državni prvak, Banovac na vrhu tablice

Jan Štampf, mladi kuglač Slavonskog banovca državni je prvak u konkurenciji mlađih juniora do 18 godina starosti. Titulu je izborio na ovog vikenda održanom prvenstvu u Novskoj. On je u dva bacanja klasičnim načinom srušio 1086 čunjeva (554+532), osam više od drugoplasiranog. Koliko je vrijedan njegov rezultat govori i podatak da bi njegovih 554 srušena čunja u konkurenciji 30 pakračkih seniora koliko ih je bacalo ovog vikenda bio treći rezultat. Tim više jer Jan ima tek 15 godina.

U konkurenciji 34 mlada kuglača nastupila su još trojica Pakračana. Šesnaestogodišnji Fran Ivošević (Slavonski banovac) s ukupno srušenih 999 čunjeva je 21., a četrnaestogodišnji igrači KK Pakraca Matko Škondro i Niko Kalvi su 27., odnosno 32.

Banovac vodeći u 3. ligi

Slavonski banovac je pobjedom u Požegi protiv Croatie 6:2 nakon 11 kola preuzeo vodstvo na tablici 3. HKL. Pojedinačne bodove su donijeli A. Jirasek (549), D. Lepka (500), A. Marin (531) i D. Špelić (524). Uspješni su ovog vikenda bili i ostali naši klubovi u trećoj ligi. Lipik je na pakračkoj kuglani sa 6:2, savladao PPK Kutjevo pobjedama D. Šuberta (565), I. Zandone (489), V. Slijepčevića (487) i D. Tušima (527). Sloga je do bodova važnih za opstanak došla u Sl. Brodu protiv Regoča pobjedom  od 5:3 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli V. Juranović (543), I. Šulc (540) i I. Turković stariji (542) dok je Papuk kao domaćin odigrao neriješeno s novogradiškim Obrtnikom BAM (4:4). Pojedinačne pobjede ostvarili su I. Turković mlađi (525) i S. Karačić (547), ali s velikom razlikom u odnosu na protivnike čime su eliminirali prednost preostala četiri gostujuća kuglača i zahvaljujući ukupno više srušenih čunjeva osvojili bod koji bi mogao biti važan u končanom poretku u zgusnutoj tablici koju predvodi Banovac s 15 bodova, ispred požeške HVIDR-e s 14 bodova, dok 13 bodova ima treći Papuk, ali i još tri ekipe pa nas vjerojatno čeka velika neizvjesnost u poretku u preostalih sedam kola koliko ima do kraja natjecanja. Lipik 1974 je sedmi s 10 bodova, a odmah do njega Sloga s osam bodova.

Banovac će idućeg petka prvo mjesto pokušati obraniti u domaćoj utakmici protiv Lipika, Sloga dočekuje Požegu, a HVIDR-a i Papuk će u međusobnoj utakmici u Požegi rješavati pitanja tko će biti najbliži pratitelj Banovca ili zasjesti na prvo mjesto.

Dobri ekipni rezultati odrazili su se na plasman pojedinaca u bodovanja za igrača lige. Domagoj Tušim (Lipik 1975) je na trećem mjestu s prosjekom od 543 čunja, Siniša Karačić (Papuk) je četvrti s prosjekom od 535, Ilija Turković stariji (Sloga) je 8. s prosjekom od 533, a Albert Jirasek (Slavonski banovac) je 10. s prosjekom od 529 srušena čunja.

U 1. B HKL igrači KK Pakraca ubilježili su ovog vikenda novi poraz. Kod kuće su poraženi od zagrebačkog Obrtnika Torbar s 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove osvojili A. Juranović (558) i D. Štor (524). Nakon 13. kola Pakrac je s 11 bodova sedmi, a idući vikend gostuje u Koprivnici kod susjeda na tablici „Podravke“.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email