KUGLAČKA PRVENSTVA Do pobjede samo Banovac

KUGLAČKA PRVENSTVA Do pobjede samo Banovac

U nastavku kuglačkih prvenstava ovog vikenda od pakračkih klubova do pobjede je došao samo Slavonski banovac, dok je Papuk odigrao neodlučno.

KK Pakrac u 11. kolu 1.B HKL je poražen u Osijeku od Kandita sa 6:2 (3324:3280). Nisu Pakračani bili loši što pokazuje i solidan prosjek od 547 srušenih čunjeva. No naišli su na raspoložene protivnike. Pojedinačne bodove za Pakrac su donijeli A. Juranović (563) i Z. Gnezda (571). Pakrac je na tablici s 11 bodova sedmi. Kako je ovo bilo zadnje kolo jesenskog dijela, prvenstvo se nastavlja 25. siječnja.

U devetom kolu 3. HKL ovog vikenda pobjedu je od naših klubova ubilježio samo Slavonski banovac. Oni su kao gosti pobijedili u Požegi PPK Kutjevo s 5:3. Odličan je bio Žarko Štampf (565), a pojedinačne bodove su još donijeli D. Špelić (504) i B. Petrovečki (532) pa je utakmicu presudila činjenica da je Banovac ukupno srušio 44 čunja više.

Ekipa Papuka je na svojoj kuglani protiv vodećeg Regoča odigrala neriješeno 4:4. Papuk je ostvario četiri pojedinačne pobjede: I. Turković mlađi (540), I. Puhmajer (528), D. Major (544) i S. Karačić (527), ali su preostala dva igrača Ž. Popović i I. Hofman imali izuzeto loš dan, pa su gosti iz Slavonskog Broda srušili ukupno 10 čunjeva više i otišli iz Pakraca s jednim bodom.

Loš nastup imali su ovog vikenda Sloga i Lipik 1974. Prekopakrani su na svojoj kuglani izgubili od posljednje Croatie sa 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donije I. Šulc (542) i Ž. Pavković (534), ali su gosti srušili ukupno 8 čunjeva više i upisali prve bodove ove sezone.

Vrlo loš nastup su imali Lipičani koji su u Požegi od HVIDR-e izgubili s maksimalnih 8:0 pri čemu su srušili mizernih 2891 čunj što je sigurno i odraz toga što im je podbacio i najbolji igrač lige, D. Tušim, srušivši 70-tak čunjeva (480)  manje od svog prosjeka.

Na tablici Slavonski banovac je sa 11 bodova peti, bod manje i mjesto manje ima Papuk dok  Lipik i Sloga sa 6 bodova dijele predzadnja dva mjesta što je ujedno i konačni poredak jesenskog dijela, a stanka će potrajati do 24. siječnja.

Niko Kalvi treći kadet Hrvatske

Trinaestogodišnji Niko Kalvi, igrač Slavonskog banovca, ovog je vikenda u Zaboku osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske za kadete (U14). U dva bacanja on je srušio ukupno 999 čunjeva što je u konkurenciji 32 natjecatelja bilo dovoljno za treće mjesto pri čemu je drugoplasirani pobjegao za šest čunjeva.

U natjecanju kadetkinja koje je održano ovog vikenda u Novskoj najmlađa u konkurenciji  12. godišnja  Vita Jirasek je osvojila 13. mjesto. Njihov trener je Tomislav Luksetić.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email