KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac i Papuk u utrci za drugu ligu

KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac i Papuk u utrci za drugu ligu

Novim pobjedama kuglači Slavonskog banovca i Papuka i nakon 14. kola nastavljaju utrku za prvaka 3. HKL i plasman u viši rang, a tko će biti bliži tom cilju bit će možda jasnije nakon idućeg vikenda jer će u petak o tome odlučivati u međusobnoj utakmici. U jesenas odigranoj utakmici slavio je Banovac sa 6:2, a da je meč bio kvalitetan potvrđuje i rezultat ukupnog broja srušenih čunjeva gdje su Banovčani uz četiri pojedinačne pobjede slavili i s ukupnih 3207:3162 srušena čunja.

U 13. kolu Sl. banovac je s 5:3 kao domaćin pobijedio Požegu, a istim rezultatom Papuk je slavio u gostima kod PPK Kutjevo. Za Banovac pojedinačne bodove su donijeli  odličan D. Lepka (570), J. Štampf (522) i A. Jirasek (547), dok je to kod Papuka uspjelo I. Puhmajeru (563), I. Hormotu (552) i G. Špeliću (550). Uoči međusobne utakmice, na tablici Sl. banovac ima bod više od Papuka, ali im je u konkurenciji i novogradiški Obrtnik BAM koji zaostaje dva boda za vodećim, odnosno samo bod za Papukom.

Prekopakranska Sloga i Lipik 1974 su ovog vikenda upisali nove poraze i zakomplicirali si opstanak jer sada bježe samo bod, odnosno dva već prerano otpisanoj Croatiji iz Mihaljevaca koja se ove zime s nekoliko pobjeda posve primakla najbližim susjedima, spomenuta naša dva kluba. Lipik bez svog najboljeg igrača D. Tušima nije imala nikakve šanse u Gradišci protiv Obrtnika BAM zabilježivši poraz od 6,5:1,5 pri čemu je jedini pojedinačni bod donio V. Sljepčević (528), a pola I. Zandona (522). Sloga je kao domaćin poražena od požeške HVIDR-e sa 6:2 (I. Katalinić 537, I. Šulc 517) ostavivši joj nadu da bi u završnici možda mogla stići i vodeći pakrački dvojac za kojim zaostaje tri, odnosno četiri boda.

Osim derbija vodećeg dvojca idući vikend Sloga dočekuje Obrtnik BAM, a Lipik gostuje u Sl. Brodu kod Regoča.

U 16. kolu 1. HKL Pakrac je izgubio u Osijeku od  Zrinski Pivovare sa 6:2. U naizgled visokom porazu zaostali su u ukupnom rezultatu samo 13 čunjeva pri čemu su pojedinačne bodove donijeli Z. Gnezda (549) i D. Tušim (511). Nakon 16 kola s 13 bodova su na tablici osmi. Za siguran opstanak u posljednjih šest kola bi im trebalo dvije pobjede, a idućeg vikenda će teško do nje jer im u goste dolazi trećeplasirana Fortuna iz Đakova.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email