KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac bolji od Sloge, Lipik i Papuk neriješeno

KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac bolji od Sloge, Lipik i Papuk neriješeno

KK Novska kao gost uvjerljivo je pobijedila KK Pakrac sa 7:1 (3375:3219) u desetom kolu 1. B HKL. Novljanima je ovo deseta pobjeda za redom i očekivano su imali prosjek po igraču veći od 560 čunjeva pri čemu je u Pakracu uvijek odlični Dario Duda srušio 610 čunjeva. Pakračani u subotu nisu bili niti na svojoj u razini, a i da su srušili ukupno svojih uobičajenih domaćinskih 3280 čunjeva ne bi se ništa bitno promijenilo. Svoj uobičajeni rezultat ostvario je tek mladi Domagoj Tušim koji je s 552 srušena čunja bio najbolji igrač Pakraca i donio jedini pojedinačni bod.

Nakon 10. kola s 11 bodova Pakrac je peti. Idući vikend će na teško gostovanje u Osijek drugoplasiranom Kanditu.

Osmo kolo u 3. HKL obilježili su međusobni srazovi pakračkih klubova. Slavonski banovac je relativno lako došao do bodova protiv Sloge pobijedivši sa 6:2. Pojedinačne bodove za Banovac su ostvarili B. Petrovečki (507), D. Špelić (545), D. Lepka (525) i Ž. Štampf (535), dok su za Slogu pobjede donijeli V. Juranović (516) i I. Turković stariji (546) mada je najbolji rezultat utakmice ostvario I. Katalinić  sa 553 srušena čunja, ali je meč izgubio na setove.

U do kraja neizvjesnoj utakmici Lipik 1974 i Papuk su odigrali 4:4 (3178:3157). Za Papuk su pojedinačne pobjede ostvarili I. Hormot (529), S. Karačić (544), I. Puhmajer (509), D. Major (549) dok su kod Lipičana takav učinak imali D. Schrotter (528) i D. Tušim koji je  ponovo najzaslužniji za osvojeni bod Lipičana. On je bacajući u zadnjoj postavio srušio 569 čunjeva i ostvario izravnu pobjedu nad svojim protivnikom od 68 čunjeva čime, ne samo da je nadoknadio razliku u minusu koji su napravili suigrači, nego i prednost od 21 čunj u ukupnom broju što je Lipiku donijelo dva dodatna boda i izjednačenje na 4:4.

Nakon osam kola Papuk i Banovac su s 9 bodova peti i šesti, a Lipik i Sloga sa šest bodova osmi i deveti.

Idući vikend Papuk dočekuje vodeći Regoč, a Sloga posljednje plasiranu Croatiu. Slavonski banovac će u goste kod PPK Kutjeva, a Lipik požeškoj HVIDR-i.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email