KUD SELJAČKA SLOGA – 7. ŠOKAČKO SIJELO Tradicija i kulturna baština u sigurnim rukama

KUD SELJAČKA SLOGA – 7. ŠOKAČKO SIJELO  Tradicija i kulturna baština u sigurnim rukama

Kalendarska zima već je uzela maha, a to je uobičajeno vrijeme kad se održava tradicionalno Šokačko sijelo u organizaciji vrijednih čuvara narodnih običaja – članova KUD-a Seljačka sloga. Sedmo po redu sijelo i ove je godine održano u prekopakranskom Češkom domu, a okupilo je oko dvije stotine posjetitelja. Prezentaciju tradicije kroz ples, pjesmu ili igrokaz izveli su mladi i oni stariji članovi Seljačke sloge te njihovi gosti – KUD Javor iz Novske. Posebno su pozdravljeni najmlađi članovi Sloge koji su svojim nastupima, ali i brojnošću pokazali da će u budućnosti biti dostojni čuvari kulturne baštine, točno onakvi kakve priželjkuju njihove starije kolege.

Službeni dio programa otvorila je predsjednica KUD-a Dubravka Arland: „Srdačno svima zahvaljujem što ste svojim prisustvom uveličali naše Šokačko sijelo koje ove godine ima radni naziv Neka se ne zaboravi jer kroz pjesmu, ples i priču nastojimo budućim naraštajima u nasljedstvo ostaviti komadić kulturne baštine ovog kraja“.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Anamarija Blažević čestitavši pritom na svemu učinjenom kroz proteklu radnu godinu, istaknuvši 1. mjesto na Županijskom Kulturnom mozaiku i plasman na državno prvenstvo izvornog folklora održano u Sisku. „Posebno je dobar ovogodišnji termin održavanja Šokačkog sijela koje je, nešto kasnije no inače, postalo odličan uvod u predbožićno vrijeme i događajima bogate dane Adventa u Pakracu.

Za nastavak odlične atmosfere nakon službenog dijela programa pobrinuo se Gašo One Man Band.

FOTOGALERIJA

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email