KREATIVNOST NA DJELU Čestitka kao nekad: Papir i olovka umjesto mobitela

KREATIVNOST NA DJELU Čestitka kao nekad: Papir i olovka umjesto mobitela

Zahvaljujući radionici „Pišem ti pismo“ održanoj 12. prosinca u pakračkom Muzeju, više od trideset dječaka i djevojčica na trenutak je vraćeno u povijest – ne tako davnu, možda dvadesetak godina daleku – kad su se rodbini, prijateljima, djevojci ili momku, božićne i slične želje slale pismom ili čestitkom. Novoj generaciji nepoznata, sad već romantična preteča današnjeg sms-a ili Vibera, jučerašnjom je radionicom ponovo zaživjela.
„Radionica je odlično prihvaćena, svjedoči tome i tridesetak djece svih uzrasta koja su pokazala interes i došla naučiti pravilno napisati čestitku ili pismo, adresirati ga i markirati. Bili su doista kreativni, a gotovim radovima kao posljednji korak pred distribuciju poslužio je improvizirani poštanski sandučić iz kojeg ćemo čestitke i pisma proslijediti u one prave poštanske, a poštari će ih redovnim putem isporučiti na navedene adrese“, doznali smo od Jelene Hihlik, kustosice pakračkog Muzeja, koja je zajedno s Teom Lokner i vodila jučerašnju radionicu.
Odlična ideja ekipe iz Muzeja možda pomogne da u budućnosti u poštanskom sandučiću, umjesto uobičajenih strojno ispisanih računa, pronađete i pokoju šarenu čestitku s lijepim željama ili pismo ispisano vještim rukopisom… upravo onakvo kakvo, promislite li pažljivije, niste primili već dvadeset i više godina.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email