KPD „SLOGA“: Trijumf na kazališnom festivalu!

KPD „SLOGA“: Trijumf na kazališnom festivalu!

Da je mjuzikl „Tko pjeva, zlo ne misli“ u izvedbi Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ zaista odlična predstava, potvrdila je ne samo pakračka publika odličnom posjećenošću svih dosadašnjih izvedbi u Hrvatskom domu, već i publika na gostovanjima van Pakraca, a jučer je priznanje došlo i od struke. Naime, na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji je održan online, pakračka „Sloga“ je u konkurenciji 16 predstava u izvedbi kazališnih skupina iz svih krajeva Hrvatske, osvojila tri nagrade: David Stokić za najbolju sporednu mušku ulogu, Kristina Zednik za najbolju glavnu mušku ulogu, a pripala im je i ona najvažnija nagrada – za najbolju predstavu u cijelosti! Također, imali su i dvije nominacije: Marta Filipović za najbolju glavnu žensku ulogu i Dubravka Špančić za najbolju režiju.

Obrazlažući glavnu nagradu, festivalsko Povjerenstvo u sastavu: dramaturginja, redateljica i teatrologinja Mira Muhoberac, redatelj i glumac Jasmin Novljaković i glumac Vjekoslav Janković nizalo je samo pohvale za izvedbu ove mlade glumačke družine okupljene u KPD-u „Sloga“. „Oduševljeni smo ovom predstavom koja je donijela svježinu na kazališnu amatersku scenu. Uložen je ogroman trud njihove voditeljice, a predstava pršti lepršavošću, šarmom, mladenačkom energijom, izvrsnom glumom, režijom, plesom, pjesmom, veseljem igre… Zaista je briljantna i mogli bi ju gledati stalno“, rekla je Muhoberac.

„Ovo je za nas ogroman uspjeh, kojemu se zaista nismo nadali. Vjerovali smo da je predstava dobra, ali u konkurenciji puno većih kazališnih družina, osvojiti pet nominacija i tri nagrade je izvan svih očekivanja. Presretni smo!“, oduševljeno je komentirala Dubravka Špančić jučerašnji trijumf.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email