KORONAVIRUS U ŽUPANIJI: Jučer 17 pozitivnih

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI: Jučer 17 pozitivnih

Od jučer testiranih 139 uzoraka na Požeško-slavonskoj županiji pozitivno je čak 17 što je drugi najlošiji rezultat, od početka epidemije koronavirusa, nakon što je krajem lipnja u jednom danu bilo 25 pozitivnih. No niti jedan jučerašnji pozitivan nalaz se ne odnosi na područje Pakraca i Lipika, potvrdio je jutros epidemiolog dr. Ante Vitalia.

U županiji je sada aktivno 104 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), a 10 osoba se nalazi u bolnici; sedmero u Požegi, jedan u Zagrebu i dvije u Osijeku. Tek dvije osobe su starije dok su preostale mlađe i među njima ima i težih kliničkih slika, ali nitko nije na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 241 osoba. Razlog velikog broja jučer pozitivnih u odnosu na ukupno testiranih (12 posto) dr. Vitalia pripisuje ciljanom testiranju osoba sa simptomima ili epidemiološkim kontaktima s oboljelim.

Dr. Vitalia ističe da trenutno ne postoji jedno žarište već su pozitivne osobe došle s različitih okupljanja, bilo obiteljskih, vjerskih ili sportskih, ali i iz inozemstva. On upozorava da se više ne radi u uvezenim slučajevima već o lokalnoj epidemiji te poziva građanstvo na pridržavanje mjera, posebno oko masovnih okupljanja koje treba izbjegavati kada god je to moguće te pridržavati se ostalih mjera.

Među 104 aktivna slučaja ima i onih iz jednog privatnog staračkog doma s Požeštine, ali njima vrijeme inkubacije izlazi ovih dana, te nekoliko slučaja oboljenja zdravstvenih radnika požeške bolnice. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email