KORONAVIRUS – TRENUTNO STANJE: U Požegi 45 zaraženih, u Pakracu nema

KORONAVIRUS – TRENUTNO STANJE: U Požegi 45 zaraženih, u Pakracu nema

U Požeško-slavonskoj županiji od sinoć je aktivnih 45 slučajeva zaraze koronavirusom što znači da su  potvrđena jučer novootkrivena 25 oboljela od Covida-19. U samoizolaciji se trenutno nalazi 306 osoba. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, a ukupno je testirano 1831 osoba, priopćio je županijski stožer na službenim stranicama PS Županije. Epidemiolog dr. Ante Vitalia jutros nam je dodatno potvrdio da „na području Pakraca i Lipika u ovom trenutku Covid pozitivnih osoba nema“ pa je informacija objavljena jučer na teletekstu HRT (stranica 115) o troje pozitivnih – netočna.

Jutarnji list je prenio izjavu dr. Željka Glavića, ravnatelja Opće županijske bolnice Požega da su među novozaraženima dva liječnika i dvije medicinske sestre ove ustanove što je dodatni razlog za zabrinutost.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute. Domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede, kaže se u priopćenju.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, informira županijski stožer.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email