KORONAVIRUS: Prva oboljela osoba u Lipiku

KORONAVIRUS: Prva oboljela osoba u Lipiku

Žarište koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji postala je privatna zabava održana u Kutini, a upravo s njom je povezan i prvi slučaj zaraze koronavirusom u Lipiku, potvrdio je to za lipički portal Compas Slobodan Katunar, načelnik lipičkog Stožera civilne zaštite i prema njegovoj izjavi oboljela osoba se nalazi na kućnom liječenju.

“Sve osobe povezane sa slučajem dok je u Toplicama Lipik boravila zaražena osoba, kao i svi kontakti povezani s ovim slučajem zaražene osobe, nalaze se u režimu samoizolacije, tako da je sve pod nadzorom mjerodavnih službi, odnosno zdravstvenih djelatnika županijske epidemiološke službe. Građane Lipika pozivamo na staloženost i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera”, poručio je Katunar posredstvom Compasa.

Kako županijski Stožer Civilne zaštite u svom jutrošnjem priopćenju kaže da je trenutno u Požeško-slavonskoj županiji 71 aktivni slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) to znači da je od jučer to jedina novooboljela osoba. U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, a na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na korona virus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email