KORONAVIRUS: Novi slučaj zaraze u Pakracu, krenula nastava na daljinu

KORONAVIRUS: Novi slučaj zaraze u Pakracu, krenula nastava na daljinu

Pakrac bilježi jučer novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdio nam je epidemiolog dr. Ante Vitalia. Kako je riječ o prosvjetnom radniku iz pakračke osnovne škole jedan peti razred od jutros ima nastavu na daljinu i to će potrajati do povratka s kratkotrajnih jesenskih školskih praznika u srijedu 4. studenog, potvrdila nam je Sanja Delač, ravnateljica OŠ braće Radić. To je prvi slučaj pojave virusa u pakračkoj osnovnoj školi, a radi njega je i još jedan nastavnik u samoizolaciji. I jedan drugi razred medicinskog usmjerenja u Srednjoj školi Pakrac provodi nastavu na daljinu jer je potvrđena prisutnost zaraze kod dva učenika koji nisu iz Pakraca, ali su pakrački srednjoškolci. Radi toga je u samoizolaciji i petero nastavnika, rekla nam je zamjenica ravnatelja Ljiljana Rupena Kelemen. Na početku listopada je, također radi zaraženog učenika nepakračana, jedan peti razred medicinskog usmjerenja imao dva tjedna nastavu na daljinu. I tada je bilo, kao i sada, u samoizolaciji petero nastavnika. Svima slijedi povratak u redovan nastavani proces nakon kratkotrajnih školskih praznika. Obje naše sugovornice iz prosvjete dosadašnji jesenski tijek nastave ocjenjuju vrlo dobrim i priželjkuju da tako ostane bar do polugodišta.

Bolnice bez zaraze

Jedan liječnik u pakračkoj bolnici je također u samoizolaciji iz koje izlazi sutra, rekla nam je Marina Major, ravnateljica Bolnice. Tijekom listopada je bilo nekoliko pozitivnih pacijenata s lakšim simptomima i liječeni su u sobi, i na način, pripremljenoj za to. Bolnica uz primjenu epidemioloških mjera funkcionira normalno i pacijenti se na preglede ili liječenje primaju prema ustaljenoj praksi, kaže ravnateljica.

Niti u lipičkoj bolnici nemaju ni među osobljem ni među pacijentima zaraženih osoba, niti ikoga u samoizolaciji. Tijekom listopada je bilo sumnje kod jednog pacijenta, ali je test bio negativan. I ova Bolnica uz primjenu epidemioloških mjera radi uobičajeno, kaže ravnatelj Darko Kelemen.

U Domu za stare i nemoćne GD CK Pakrac u Marinom Selu nemaju, i cijelog listopada nisu imali, ni među osobljem niti među korisnicima zaraženih, niti u samoizolaciji. Korisnicima je izlazak dozvoljen samo u dvorište doma. Posjete nisu dozvoljene, ali je moguće posredno dostaviti nužne potrepštine, kao i kratkotrajni kontakti preko prozora i na daljinu, rekla je ravnateljica GD CK Pakrac Danijela Kiš.

Prema izvješću Stožera CZ Županije jutros su aktivna 132 slučaja zaraze korona virusom od kojih dva u Pakracu. U kućnoj izolaciji se nalazi 117 osoba, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 407 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 143 uzorka, od kojih je 14 pozitivnih.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email