KORONA SVEPRISUTNIJA Sedam lokalno aktivnih, ubilježene i prve lokalne transmisije

KORONA SVEPRISUTNIJA Sedam lokalno aktivnih, ubilježene i prve lokalne transmisije

Od jučer je na području Grada Pakraca pet, a na području Grada Lipika dva aktivna slučaja oboljenja od Covida 19, potvrdio nam je epidemiolog dr. Ante Vitalija. To znači da je u posljednja tri dana na testu bilo pozitivno petero stanovnika s prebivalištem na području Pakraca i Lipika, a dodatno zabrinjava što su se po prvi puta uopće pojavila lokalna transmisija zaraze na koju dr. Vitalija sumnja u četiri od ovih aktivnih slučaja.

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je bilo aktivno 146 slučaja zaraze korona virusom od koji se 130 osoba nalazi u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih.

Prisutnost zaraze koronavirusom potvrđena je među zaposlenicima pakračke bolnice. Pozitivan test je kod pripravnice koja ne živi u Pakracu, dakle nije ubrojena među ovih sedam. Iza toga će biti i nešto osoblja u samoizolaciji, ali to neće predstavljati problem za rad Bolnice, rekla je njena ravnateljica Marina Major.

Pozitivna na test je i u još jednom slučaju među prosvjetnim radnicima u pakračkoj osnovnoj školi. No kako je osoba cijeli ovaj tjedan od ranije bila na bolovanju nema posljedica za druge zaposlenike, a ravnateljica Sanja Delač čeka službenu  informaciju hoće li to značiti, nakon ove četverodnevne planirane stanke u radu škole, i nova obvezu nastave na daljinu koja je sada do 4. studenog prisutna u jednom razredu.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email