KONSTITUIRANA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA Sva tri nova predsjednika

KONSTITUIRANA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA Sva tri nova predsjednika

Od vijećnika izabranih na izborima 5. svibnja izborom predsjednika i potpredsjednika u gradskoj vijećnici su danas konstituirana vijeća talijanske, češke i srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Naredne četiri godine 15 vijećnika bez protukandidata su izabrali Damira Bartoluzzija za predsjednika Vijeća talijanske manjine, a za njegovog zamjenika Ivana Demartinija. Istim postupkom Česi su za predsjednika izabrali Alojza Herouta, a za zamjenika Zlatka Bahnika.

Kod srpske manjine vijeće će naredne četiri godine voditi Milan Kozlović i zamjenik Obrad Ivanović, također izabrani bez protukandidata.

I dok su kod Talijana i Čeha sjednice završene izborom čelnih ljudi, Nikola Ivanović dosadašnji predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, izabranim je čelnicima poželio da nastave aktivnosti koje je provodio posljednje tri godine, a koje su se odnosile ponajviše na rad s djecom i mladima, skrb o starima i nemoćnima, obilježavanje pravoslavnih svetkovina poput Male Gospojne, Duhova, Svetog Save i slično. Također im je poželio nastavak dobre suradnje s Gradom Pakracom, Srpskom pravoslavnom crkvom, raznim udrugama s područja Pakraca čime će zadržati da vijeće ostane mjesto koje će biti pokretač i koordinator svih aktivnosti srpskog naroda u ovom kraju.

Konstituirajućim sjednicama je prisustvovala i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te pročelnik gradske uprave Tomislav Petrač koji su čestitajući izabranima poželjeli dobar rad i suradnju s Gradom.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email