KONSTITUIRANA SKUPŠTINA ŽUPANIJE Josipa Miličević nova predsjednica

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA ŽUPANIJE  Josipa Miličević nova predsjednica

Josipa Miličević (HDSSB) nova je  predsjednica Županijske skupštine, a njeni zamjenici su gradonačelnica Pleternice  Antonija Jozić (HDZ) i Pakračanin Marijo Seleši (HDZ), odlučili su većinom glasova vijećnici na konstituirajućoj sjednici Skupštine Požeško-slavonske županije što je održana 26. lipnja u Požegi.

Nositelji čelnih skupštinskih dužnosti i dolaze iz redova vladajuće koalicije  koju čine 23 vijećnika  HDZ, HDSSB, HSLS i HSU  u kojoj su od Pakračana i Lipičana  Antun Haramija, Anamarija Blažević, Dalibor Bina i Mario Seleši. U oporbi je 14 vijećnika među njima, su sedam SDP-ovih vijećnika među kojima i Pakračanka Ljerka Švahghart, tri s kandidacijske liste grupe birača kojoj je nositelj bio Željko Kalić, dva s liste MOST-a te dva HSS-a.

Na početku konstituirajuće sjednice vijećničke mandate radi nespojivosti dužnosti  su zamrznuli župan Alojz Tomašević (HDZ) te obadva dožupana  Vedran Neferović (HDZ) i Željko Jakopović (HSS), kao i SDP-ov Zdravko Ronko i svi oni su zamijenjeni niže rangiranim kandidatima sa svojih stranačkih lista.

Nova predsjednica Josipa Miličević je dva prethodna  mandata bila  predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva, u prošlom sazivu i vijećnica Županijske skupštine.

Osim konstituiranja, na prvoj sjednici županijski vijećnici su odradili i nekoliko radnih točaka  dnevnog reda. Tako su uz podosta diskusiju, posebice novih vijećnika u ovom sazivu, većinom glasova uz 6 protiv i četiri suzdržana usvojeni i Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije, Izmjene i dopune proračuna Požeško-slavonske županije za 2017. godinu i projekcija za 2018-2019. godinu pri čemu su nastavljene vječite požeške dileme – tko je kriv za veliko zaduženje Županije čija otplata će trajati još godinama. Ono što je dobro  rebalans proračuna donesen je zbog činjenice da su nedavni županijski  izbori  završeni u prvom krugu pri čemu je  ušteđeno  milijun kuna troškova drugog izbornog kruga pa su ta sredstva preusmjerene u konkretne projekte, u obnovu u  obnove „županijske palače“ koji Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira s 800 tisuća kuna, a preostali iznos do 1,5 milijuna financirat će Županija iz proračuna. Drugi projekt koji će se sufinancirati je „Razvoj cikloturizma na području Požeško-slavonske županije“ kojega Ministarstvo financira s 350 tisuća kuna a Županija s 40 tisuća kuna.

Županija će konačno nakon desetak i više godina sudskih sporova isplatiti i zadnjeg vjerovnika Ljekarne Požega, koja je bila u županijskom vlasništvu. Zadnji spor je između ljekarne i Lade Škoko u visini od 380 tisuća kuna za renoviranje i ulaganje u prostor ljekarne na Trgu sv. Trojstva, kada će konačno ljekarne pripasti županiji bez tereta što je bio još jedan od tereta bivših županijskih vlasti i predmet vječitog spora požeških županijskih vijećnika.

Izvor fotografija: 034portal.hr

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email