KONCERT U MRAKU Jedinstven koncert za jedinstvenog Lovru

KONCERT U MRAKU Jedinstven koncert za jedinstvenog Lovru

Posjetitelji su sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac mogli prisustvovati koncertu u mraku koji je pakračka glazbena škola organizirala povodom 12. rođendana njihovog slijepog učenika Lovre Kozića.

Bio je to zaista jedinstven doživljaj, a koncert je otvorio slavljenik Lovro na harmonici. Čestitkama su se pridružili i učenici Šimun Delišimunović i Diana Mirt na tamburi, Josip Vondra,  Sven Andričić i Leon Kaurin na harmonici, Tea Adžijević i Alexander Gustovarac na klaviru, Antun Horvat i Mihailo Pantelić na violini te Staša Kukić na flauti.

Koncert je bio održan u potpunom mraku, tako da su izvođači publici omogućili percepciju glazbe lišenu vizualnih podražaja i efekata, upravo onako kako je osjeća i naš mali sugrađanin Lovro. Bio je to izazov, ali i pohvala, za sve učenike koji su svirali u mraku jer su note morali naučiti napamet, a ne čitati kao inače na koncertima.

„Lovro nam je u školu donio posebnu dimenziju i radost. Drago nam je što ga imamo za učenika jer smatramo da Lovro može u životu puno napredovati s glazbom, pa tako i naša glazbena škola s njim. Naučio nas je puno toga, najvažnije da gledamo srcem i budemo bolji ljudi. Naša škola pruža priliku svoj djeci kojoj je glazba zadovoljstvo i ona ne poznaje nikakva ograničenja“, rekla je na početku koncerta ravnateljica Alfreda Petani Grafina  zahvalivši se prvenstveno Lovrinim roditeljima i sestri na podršci koju daju Lovri u njegovom glazbenom obrazovanju, Lovrinim profesorima koji ga glazbeno podučavaju te Udruzi slijepih Pakrac-Lipik.

Kako i priliči rođendanskoj proslavi, Lovro je nakon koncerta ugasio svjećice na svojoj rođendanskoj torti u društvu svoje obitelji, prijatelja i profesora.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email