Komemoracija povodom 26. godišnjice pogibje Vlade Laučana

Komemoracija povodom 26. godišnjice pogibje Vlade Laučana

„Nakon 26 godina opet smo ovdje gdje je prolivena krv Vlade Laučana, prve žrtve agresije u Domovinskom ratu na području Zapadne Slavonije. Koliko smo tužni, toliko smo i ponosni jer svo ovo vrijeme nismo zaboravili niti Vladu, niti hrvatske branitelje. Dokaz tomu ste i svi vi ovdje koji nećete dozvoliti da se zaboravi njihova žrtva prilikom stvaranja suverene države Hrvatske“, rekao je Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika na komemoraciji povodom 26. godišnjice pogibje Vlade Laučana održanoj 9. lipnja kod spomen obilježja uz glavnu prometnicu Pakrac – Daruvar.

Podsjećamo, Vlado Laučan mučki je ubijen 9. lipnja 1991. godine u rutinskoj kontroli vozila na cesti Pakrac-Daruvar . Tada je iz šume zapucano na hrvatske redarstvenike, a mladi policajac ubijen je iz zasjede.  Unatoč konkretnim sumnjama, počinitelj do danas nije pronađen niti osuđen.

Laučanovoj žrtvi poklonila se i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević: „izražavam sućut obitelji, ali i poštovanje jer dali su ono najvrjednije za Republiku Hrvatsku, a na nama je da to ne zaboravimo i da to očuvamo. Dokaz tomu je i ova komemoracija, sveta misa, ali i nogometni turnir ove nedjelje u koji smo odlučili uključiti mlađe generacije koje će u budućnosti čuvati uspomenu na heroja Vladu Laučana“.

Komemoraciji je prisustvovalo pedesetak članova Koordinacije udruga iz Domovinskog rata te predstavnika PU Požeško – slavonske kao i delegacije gradova Pakraca i Lipika.

Program se nastavlja u nedjelju prijepodne nogometnim turnirom „10. memomorijal Vlade Laučana“  namjenjen mlađim kategorijama, a bit će odigran na stadionu Hajduka.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email