KAZALIŠNA PREDSTAVA U HRVATSKOM DOMU Glume i četvero mladih Pakračana

KAZALIŠNA PREDSTAVA U HRVATSKOM DOMU Glume i četvero mladih Pakračana

U Hrvatskom domu  dr. Franjo Tuđman u nedjelju s početkom u 19 sati bit će održana praizvedba kazališne predstave «Kradljivci vremena» koja je nastala u sklopu zajedničkog  projekta «Glumim, dakle jesam!» kazališta Mala scena i Teatra Tirena iz Zagreba.

Cilj projekta koji su ova dva renomirana kazališta provodila u Pakracu i Daruvaru od lanjskog travnja je bio razvijanje socijalnih i kreativnih vještina te jačanje samopouzdanja kroz umjetničko/kreativne radionice u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja. Mladi u dobi od 15 do 25 godina imali su priliku sudjelovati u nizu dramskih radionica kao što su radionice dramaturgije, režije, fizičkog teatra te glasa i govora, radionica cirkuskih vještina, likovnih radionica odnosno na radionicama scenografije, kostimografije, izrade rekvizita i grafičkih materijala te na lutkarskim radionicama, a rezultat svega je predstava koja će praizvedbu imati u  nedjelju u Pakracu, a premijeru u Zagrebu u kazalištu Mala scena 4. svibnja.
Od Pakračana u predstavi glume Emi Ančić, Nina Babojelić, Patrik Mercluft i Ana Pjerabon.

„Kradljivci vremena“ nastali su prema improvizacijama polaznika dramskih radionica i bave se pitanjem: što se događa s onima koji se nađu u Zemlji zaborava? Zemlja zaborava mjesto je gdje stoluje Gospodarica vremena, koja uz pomoć svojih kradljivaca ima moć preraspoređivati vrijeme tako da ga nekima oduzima, a drugima daje. Oni koji se ne pronađu niti u jednoj od te dvije kategorije, završe kao zaboravljeni, tj. kradljivci vremena.

Sredstva za provedbu projekta dobivena su na natječaju „Umjetnost i kultura za mlade“ Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720 kune. Iznos od 702.712 kuna osigurala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email