KAPITALNE INVESTICIJE Uskoro društvene prostorije u Branešcima, Gornjoj Šumetlici i Kusonjama

KAPITALNE INVESTICIJE Uskoro društvene prostorije u Branešcima, Gornjoj Šumetlici i Kusonjama

U prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu jučer su potpisani ugovori o kapitalnim investicijama čiji su korisnici Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Osnovna škola Bobota.

Srpsko narodno vijeće je s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH potpisalo ugovor vrijedan 800.000 kuna i time osiguralo sredstva za obnovu niza društvenih prostorija. U SNV stiglo je 30 projekata od kojih je 12 zadovoljavalo utvrđene kriterije za adaptaciju, izgradnju, rekonstrukciju objekata i prostora za okupljanje pripadnika zajednice. Korisnike su pozdravili saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević, kao i Saša Milošević, generalni tajnik SNV-a.

Pupovac je izrazio zadovoljstvo što je SNV sudjelovao u procesu uređivanja prostora za okupljanje. Sredstva Vlade RH izborena su preko Kluba zastupnika SDSS-a, a stigla su na račun SNV-a kao najviše srpske manjinske institucije. Radi se na tome da sredstva stignu i iz drugih izvora. Podsjetio je da na državnoj razini od 2011. nisu osiguravana sredstva  za obnovu socijalne i društvene infrastrukture, izrazivši očekivanje da će se do kraja godine za tu namjenu izdvojiti dodatna sredstva, a da bi njihov iznos za narednu godinu mogao bio veći.

Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, potpisao je tri projekta obnove društvenih domova u selima Branešci, Gornja Šumetlica i Kusonje.

„Dok se u prva dva sela ide na izvođenje građevinskih radova i sanaciju objekata, u Kusonjama je riječ o izradi projektne dokumentacije za izgradnju društvenog doma u najvećem povratničkom naselju Zapadne Slavonije. Radimo ju s ciljem prijave na natječaj kojim je moguće obnoviti društvenu infrastrukturu. Sa sredstvima iz fondova, nadamo se da ćemo u naredne dvije do tri godine završiti taj dom“, rekao je Ivanović.

U Branešcima će se odraditi prenamjena nekadašnjeg laktofriza u društvenu prostoriju, a na postojećem društvenom domu u Gornjoj Šumetlici će se izvršiti popravak krovišta, dok će najveći dio sredstava biti iskorišten za izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog društvenog doma u Kusonjama, stoji u priopćenju za medije Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email