KAMERE U PAKRACU I LIPIKU U pola godine 548 prekršaja, najbrži vozio 117 km/h

KAMERE U PAKRACU I LIPIKU U pola godine 548 prekršaja, najbrži vozio 117 km/h

Na pakračko – lipičkom području su u lipnju prošle godine na dvije lokacije postavljena kućišta namijenjena sigurnosnim kamerama, kojima se fotozapisom ili videozapisom bilježe kršenja prometnih zakona i regulative. Pakračka kontrolna točka nalazi se u Ulici Aleje Kestenova, na križanju „kod Ančića“, a lipičko na glavnoj prometnici, na ulazu iz pravca Pakraca u Ulici Ante Starčevića kod kućnog broja 79.
Je li njihovo postavljene s ciljem prometne prevencije poslužilo svrsi odnosno jesu li vozači skinuli nogu s papučice gasa, otkrili su nam iz PU požeško-slavonske na odaslan upit o broju ovogodišnjih sankcija izrečenih temeljem snimljenih prekoračenja brzine. Također, doznali smo i koliko je najnestašniji vozač požurio kroz kontrolnu točku te koliko ga je to zadovoljstvo u konačnici koštalo.

Odgovor iz PU prenosimo u cijelosti: „Na području u nadležnosti Policijske postaje Pakrac, u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2020., procesuirano je ukupno 548 prekršaja nepropisne brzine u naseljenim mjestima, koje su utvrđene fiksnim uređajima za mjerenje brzine. Postavljeni uređaji za nadzor brzine imaju tehničke mogućnosti da se iz zapisa uz prekršaje brzine, mogu utvrditi i razni drugi prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Kao jedno od najgrubljih kršenja prometnih propisa, navodimo prekršaj počinjen u svibnju na nadzornom mjestu u Lipiku, kada je utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 117 km/h, što umanjeno za propisanu toleranciju čini prekoračenje od čak 55,3 km/h više od dopuštenog. Dopuštena brzina kretanja na tom mjestu je 50 km/h.
Zakon o sigurnosti prometa na cestama za vozače koji se u naselju kreću brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine predviđa novčanu kaznu u iznosu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kaznu zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču koji je proglašen krivim za takav prekršaj izriče se i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, čije trajanje ovisi o broju ponavljanja prekršaja. Po pravomoćnosti prekršajne odluke vozaču se u evidenciju upisuje šest negativnih prekršajnih bodova.“

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email