JOŠ JEDAN ZAGREBAČKI PROJEKT U PAKRACU Edukativno i zabavno o filmu za starije generacije

JOŠ JEDAN ZAGREBAČKI PROJEKT U PAKRACU Edukativno i zabavno o filmu za starije generacije

Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba, zajedno s  partnerima “Kulturno umjetničkim središtem” iz Sinja te Kulturno prosvjetnim društvom “Sloga“ iz Pakraca, pokreću interdisciplinarni program „Samo nebo nam je granica“ sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda čija specifičnost je da je namijenjen osobama starijim od 54 godine, a uz Zagreb i Sinj provodit će se i u Pakracu.

Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji generaciji 54+ nudi mogućnost ulaska u svijet filma. Polaznici tijekom radionica  će savladavati promišljanje filma i medija iz više motrišta te upoznati sve ono što ne vide dok gledaju filmove, TV ili dok se zabavljaju računalnim igrama  na računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Osim proučavanja novih medija, radionica nudi starijoj populaciji iskušavanje i u svim onim medijskim sredstvima i sadržajima kojima se služe i zabavljaju današnja djeca.

„Kroz slojevit, dinamičan i interdisciplinaran proces upoznavanja s raznovrsnim medijima i tehničkim pomagalima zajamčena je zabava, stvaralački porivi, nova poznanstva, a moguće su nove suradnje i poslovne prilike. Ovo je jedinstvena prilika u zlatnim godinama iskoristi svoje skrivene potencijale, neotkrivene talente i pokušati ostvariti nedosanjane snove“, pišu Bacači Sjenki na svoj internetskoj stranici http://www.bacaci-sjenki.hr. Na radionicama je predviđeno sudjelovanje 20 polaznika, a svim sudionicima osiguran je topli obrok.

Zainteresirani građani iznad 54 godine starosti mogu se prijaviti telefonom 01/464 02 62, e-mailom samonebonamjegranica@gmail.com ili putem on-line prijavnice na stranici udruge Bacači Sjenki. Rok za prijavu za pakračku radionicu koja će biti održana od 14. do 18. siječnja od 9 do 15 sati je najkasnije do  9. siječnja na kontakt duda.spancic@gmail.com ili broj 098 412 707. Ukupna vrijednost projekta koji sufinancira Europska unija iznosi 476.900 kuna.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone