Od jeseni vraća se HTV studio Bjelovar

Od jeseni vraća se HTV studio Bjelovar

Jedna od temeljnih snaga i prednosti Hrvatske radiotelevizije trebaju biti njezina dopisništva. Ponosan sam što smo nakon otvaranja vukovarskoga dopisništva u svibnju danas ovdje u Bjelovaru i što će ponovno pristizati informacije iz dopisništva koje je prije bilo jako radijsko i televizijsko središte. Ono je pokrivalo sva zbivanja iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i područje Vrbovca, Pakraca, Lipika i Virovitice. Radujemo se što će ponovno biti tako“, izjavio je u Bjelovaru 6. srpnja Siniša Kovačić, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije prilikom sklapanja ugovora o najmu prostora potrebnog za ponovni rad HTV studija Bjelovar.

Studio HTV-a Bjelovar djelovao je od kraja 80-tih godina prošlog stoljeća pa  do 1. studenoga 2014., kad je zatvoren. Bilo je naročito značajan u ratno vrijeme i vrijeme neposrednog poraća kada je povremeno radio i s 23 zaposlenika, među kojima su bili legendarna novinarka Ana Mudrić, pokojni snimatelj Boris Zegnal, a kasnije novinari Sani Lukić, Marijana Kranjec i drugi. U vrijeme rada studija u informativnom programu HTV su učestalo su bili zastupljena događanja i život Pakraca i Lipika, što se nakon gašenja, jako prorijedilo, gotovo do nepojavljivanja. Zato je ponovno otvaranje studija u Bjelovaru, najavljeno za početak jeseni, značajno i za Pakrac i za Lipik.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone